Villeneuve spreekt schande van 'Hollywoodshow': 'Williams draait zich om in zijn graf' Formule 1
Formule 1

Villeneuve spreekt schande van 'Hollywoodshow': 'Williams draait zich om in zijn graf'

Villeneuve spreekt schande van 'Hollywoodshow': 'Williams draait zich om in zijn graf'

Jacques Villeneuve spreekt schande van de meest recente Formule 1-race in Saoedi-Arabië. Volgens de Canadees maakten Max Verstappen en Lewis Hamilton het allebei veel te bont en is de F1 veranderd in een soort 'Hollywoodshow'. Hij denkt dat de recent overleden Frank Williams ook beslist niet gediend was van wat de toeschouwers afgelopen zondag voorgeschoteld kregen.

'Dit was geen Formule 1, dit was huurkarten', stelt de enkelvoudig wereldkampioen bij Motorsport.com. Hij geeft aan dat hij vond dat letterlijk alles verkeerd ging en vraagt zich af of we het over een sport hebben of over een 'Hollywoodshow'. 'Als dat laatste het geval is, dan was deze race geweldig. Draait daar de F1 om? Ik denk dat Frank zich omgedraaid heeft in zijn graf.'

Op het circuit ging van alles fout, maar naast het circuit ook. Christian Horner en Toto Wolff halen al maanden lelijk naar elkaar uit en maakten er ook in Saoedi-Arabië weer een grote Wolff-Hornerdrama van. 'Iedereen schreeuwt maar en voert de druk op op de marshals en dergelijken.' Volgens Villeneuve is de organisatie aan het afwijken van de pure sport, en daar draait het oorspronkelijk om.

Verstappen maakt een fout, Hamilton sluw

Op het circuit mondde een momentje van Verstappen uit in een remincident. Villeneuve vraagt zich echter af of die eerste fout van de Nederlander überhaupt een tijdstraf van vijf seconden op had moeten leveren. Hij schoot van het circuit, maar zijn intentie was zuiver. Hamilton ziet hij ook wel eens vergelijkbare fratsen uithalen, in 2016 ook duidelijk nog in de strijd met teamgenoot Nico Rosberg.

'Volg je de letter van de wet, of de intentie?', vraagt de oud Williams-coureur zich hardop af. 'Dit soort trucs doen ze de hele tijd. Als Lewis het doet, is er altijd twijfel over of hij het bewust deed of niet. Tegen Rosberg was dat ook al zo. Als Rosberg het deed, viel het meteen op en zag het eruit als vuil spel.' Een vergelijkbaar patroon herkent hij in de titelstrijd van 2021.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel en overwinning in Abu Dhabi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws