Doornbos duidelijk in zijn oordeel over Verstappen: 'Ik zie het ook niet als een discussie' Formule 1
Formule 1

Doornbos duidelijk in zijn oordeel over Verstappen: 'Ik zie het ook niet als een discussie'

Doornbos duidelijk in zijn oordeel over Verstappen: 'Ik zie het ook niet als een discussie'

Robert Doornbos heeft zich positief uitgelaten over het optreden van Lando Norris in Oostenrijk. Na een slechte pitstop bij Red Bull Racing kon de Brit zijn tweede Grand Prix-zege ruiken, maar hij moest eerst een weg langs Max Verstappen vinden. Dat lukte niet zonder schade, waardoor Norris met lege handen eindigde. Verstappen eindigde met een tijdstraf, tien punten, én kritiek van Doornbos.

Doornbos bestudeert eerst een moment waarop het contact nog vermeden werd. Norris remde Verstappen diep uit, terwijl de Nederlander zelf via de uitloopstroken zijn plek behield. 'Dat was eigenlijk een goede actie van Lando. Hij blokkeert geen wiel, en haalt ook de bocht', geeft Doornbos aan in het Ziggo Sport Race Café. 'Max zegt: ik kan nergens anders naartoe, maar als er een muur had gestaan had hij wel geremd en erachter aangesloten.'

'Doordat hij de deur open laat staan, moet hij rekening houden met een divebomb. Daar moet je nou eenmaal rekening mee houden in de racerij', gaat de Rotterdammer verder. 'Dat doet Max niet anders. Bij Lewis deed Max alleen maar van dit soort acties. Om daar dan over de radio over te klagen, vind ik niks van Max. Dat betekent dat het hoog zat.' Mogelijk geeft het ook aan dat Verstappen de hete adem van McLaren in zijn nek voelt in de strijd voor beide kampioenschappen, waarbij McLaren in het constructeurskampioenschap kan leunen op beide coureurs.

'Verstappen moet fout erkennen'

'Op drie wielen was Max in ieder geval sneller dan Lando, maar Lando was woest', ziet Doornbos, die de woede ook wel kan begrijpen. 'Hij weet dat Lando daar zit, dat kan niet anders. Hij kiest zelf voor deze lijn, en laat Lando links zitten. Als je dan naar links gaat, raak je elkaar. Ik zie het ook niet als een discussie. Dit moet je ook gewoon erkennen', vindt de analist. 'Het had ook anders kunnen lopen, maar je moet ook kunnen zeggen: ik was de schuldige in deze situatie. Hij loopt wel een paar puntjes uit nu, en een race minder te gaan. Het is goed zo.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws