Mol vreest voor polarisatie: 'Engelse pers gaat de 'oude Verstappen' naar boven halen' Opinie
Opinie

Mol vreest voor polarisatie: 'Engelse pers gaat de 'oude Verstappen' naar boven halen'

Mol vreest voor polarisatie: 'Engelse pers gaat de 'oude Verstappen' naar boven halen'

Olav Mol begrijpt dat de gemoederen hoog oplopen tussen de Formule 1-coureurs, maar vreest er een beetje voor dat dit ook van invloed kan zijn op de meningen en acties van fans en media. De commentator hoopt dat Max Verstappen niet opnieuw uitgeroepen wordt tot staatsvijand nummer één in Groot-Brittannië, en belicht ook de rol van McLaren-CEO Zak Brown in dit verhaal.

Mol merkte in de Grand Prix van Oostenrijk op dat race engineer Gianpiero Lambiase herhaaldelijk aan het hengelen was naar de mening van zijn coureur in de verschillende incidenten met concurrent Lando Norris. 'Ik vond dat Gianpiero (Lambiase, red.) continu het gelijk van Max aan het bevestigen was. Hij heeft niet één keer gezegd: denk rustig even na. Hij zei ook een paar keer over Norris: wat denkt hij dat hij goed doet? Dat vond ik een beetje atypisch voor Gianpiero', aldus Mol, die er door collega Robert Doornbos op wordt gewezen dat teams dit steeds vaker bewust doen om de wedstrijdleiding te bespelen.

Mad Max

Mol genoot zelf wel van de harde strijd tussen beide coureurs, maar hij vreest wel voor de naar zijn mening niet bepaald objectieve Britse media in de Formule 1. 'Wat er nu gaat gebeuren is dat de Engelse pers de oude Max naar boven gaat halen. Zie je wel wat er met Lewis gebeurde? Als het spannend wordt, gaat hij om zich heen rammen', zo voorspelt hij wat de Engelsen van de acties van Verstappen zullen vinden. De wereldkampioen werd op maandagochtend alweer Mad Max genoemd door The Guardian, dat inderdaad de titelstrijd uit 2021 aanhaalde.

Verstappen en Norris zouden er volgens Mol dus goed aan doen om hun onenigheid in ieder geval publiekelijk te verbergen. 'Max en Lando hebben allebei wel een rol of voorbeeldfunctie om het naar het publiek in Engeland toe er vredig uit te laten zien. Anders kunnen er wel dingen gebeuren die we in de sport niet eerder zagen. Dat heeft natuurlijk te maken met wat we tegenwoordig overal zien, met meningen en sociale media, en dat soort idioterie', zegt de commentator in het Ziggo Sport Race Café.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Mol vreest voor polarisatie: 'Engelse pers gaat de 'oude Verstappen' naar boven halen'
Max Verstappen had in Oostenrijk geen gebrek aan steun.

In Engeland is Verstappen al niet bepaald populair, omdat hij vooral in 2021 de grote concurrent van Lewis Hamilton was. De drie Britse coureurs zijn die seizoen steeds vaker voorin terug te vinden, en moeten dan ook constant tegen buitenbeentje Verstappen strijden. 'Dan kan je in een heel vijandige situatie terechtkomen op Silverstone. Als je ergens niet in een vijandige situatie terecht wil komen, is het Engeland wel.'

Mol wijst erop dat McLaren die situatie ook niet beter maakt. 'Is Zak Brown daar de juiste man voor? Ik vind dat Brown de laatste tijd zulke vileine dingen zegt', aldus Mol, die zijn woorden beaamd hoort worden door Doornbos. 'Iedereen gaat er zijn eigen sausje over gooien', voegt de Rotterdammer toe. Brown wees de afgelopen weken en maanden meerdere malen op een 'giftige sfeer' bij Red Bull, dat onrustige maanden achter de rug heeft, en in Oostenrijk na een ruzie tussen Christian Horner en Jos Verstappen weer in het middelpunt van de aandacht stond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws