Doornbos niet overtuigd van dominant Red Bull: 'Alonso gaat zaterdag voor pole' Formule 1
Formule 1

Doornbos niet overtuigd van dominant Red Bull: 'Alonso gaat zaterdag voor pole'

Doornbos niet overtuigd van dominant Red Bull: 'Alonso gaat zaterdag voor pole'

Robert Doornbos is er nog niet zo zeker van dat Red Bull Racing boven de rest van het veld uitsteekt. De analist van Ziggo Sport denkt dat Max Verstappen een hele kluif gaat hebben aan Fernando Alonso. IMSA-coureur Renger van der Zande is er daarentegen juist van overtuigd dat Red Bull nog niet alle kaarten op tafel heeft gelegd en dat het Oostenrijkse team zaterdag afstand neemt van de concurrentie.

Doornbos ziet Alonso zaterdag gewoon voor de poleposition gaan en volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft de Spanjaard ook een reële kans. 'Alonso gaat morgen gewoon voor pole, want er is niemand die vandaag een kwalificatierun heeft gedaan met veertig kilo brandstof aan boord. Dat doe je niet', zegt hij stellig in het Race Café.

Alonso gaat niet alleen hard over één ronde, maar ook de longruns van de AMR23 zagen er indrukwekkend uit. 'Ook in de longruns is hij de snelste', constateert Doornbos. Als presentator Rob Kamphues meldt dat Verstappen iets sterker was tijdens de longruns, haakt de oud-coureur van Red Bull meteen in. 'Ja dat was omdat hij een 1.38 reed toen hij iemand moest inhalen. Nee die pace is gewoon goed.'

Van der Zande denkt dat Red Bull nog niet alles heeft laten zien

Waar Doornbos nog allerminst overtuigd is van een dominant Red Bull tijdens de seizoensopener in Bahrein, lijkt Van der Zande daar geen moment aan te twijfelen. 'Ik denk dat Max (Verstappen, red.) morgen nog een halve seconde sneller gaat. Ik denk dat ze (Red Bull, red.) overhebben en dat ze aan het 'sandbaggen' zijn. Ze denken waarschijnlijk: laat de rest het maar uitzoeken, wij hebben nog drie tienden over en morgen gaan we gas geven', zegt de IMSA-coureur stellig.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws