Van de Grint ziet Verstappen opnieuw wereldkampioen worden: 'Zou eigenlijk tegenvallen als hij het niet wordt' Formule 1
Formule 1

Van de Grint ziet Verstappen opnieuw wereldkampioen worden: 'Zou eigenlijk tegenvallen als hij het niet wordt'

Van de Grint ziet Verstappen opnieuw wereldkampioen worden: 'Zou eigenlijk tegenvallen als hij het niet wordt'

Kees van de Grint denkt dat de kans groot is dat Max Verstappen de favorietenrol in 2023 waar gaat maken. Volgens vele kenners is de regerend wereldkampioen de torenhoge favoriet om een derde wereldtitel toe te voegen aan zijn palmares en ook de analist van Viaplay is die mening toegedaan. Van de Grint zou het zelfs tegenvallend vinden als Verstappen dit jaar niet opnieuw wereldkampioen wordt.

Red Bull Racing maakte afgelopen week tijdens de testdagen enorm veel indruk. De RB19 kwam niet alleen sterk voor de dag tijdens de racesimulatie, maar ook over één ronde was de snelheid indrukwekkend. In de afgelopen dagen bombardeerde de ene na de andere analist Verstappen tot de topfavoriet voor 2023. Van de Grint sluit zich hierbij aan. 'De kans is heel groot dat hij die favorietenrol waar gaat maken', stelt de analist in het Viaplay-programma Shakedown.

Van de Grint gaat zelfs nog een stapje verder. 'Het zou eigenlijk na de dominantie van afgelopen jaar en die van de testdagen eigenlijk tegenvallen als hij (Verstappen, red.) dat niet wordt.' De voormalig bandenexpert van Bridgestone realiseert zich echter wel dat het seizoen nog lang is en dat er nog van alles kan gebeuren. 'We moeten natuurlijk nog beginnen, maar de eerste weken blijft hij de grote favoriet.'

Ferrari doet 'gewoon' mee voor de top drie

Charles Leclerc en Carlos Sainz slaagden er vrijdag geen van beiden in om de SF-23 in de top drie te zetten. Desondanks denkt Van de Grint dat Ferrari 'er gewoon bijzit'. 'Ze zijn nog steeds goed voor de top drie. Ik weet niet hoe de verhoudingen precies zijn, maar ik denk nog steeds dat Red Bull het snelste team is. Ferrari gaat zeker meedoen om het podium', aldus de Viaplay-analist.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws