CEO Alpine uit zorgen over intrede VW Group: 'Mogen niet de rode loper uitrollen' Formule 1
Formule 1

CEO Alpine uit zorgen over intrede VW Group: 'Mogen niet de rode loper uitrollen'

CEO Alpine uit zorgen over intrede VW Group: 'Mogen niet de rode loper uitrollen'

Laurent Rossi is een voorstander van de intrede van Porsche en Audi in de Formule 1. Desalniettemin denkt de CEO van Alpine dat de koningsklasse van de autosport niet te veel concessies moet doen om deze intrede mogelijk te maken. Hij stelt dat de nieuwe namen in de Formule 1 dan een groot voordeel hebben ten opzichte van de teams die al jaren in de sport zitten.

Het lijkt vrijwel zeker dat de Volkswagen Group, met Porsche en Audi, de Formule 1 in zal stappen. Alhoewel Rossi een voorstander is van deze verandering, spreekt hij ook zijn zorgen uit. 'Het zal heel erg cool zijn voor de sport', benadrukt de CEO bij Motorsport.com. 'Maar we moeten zeker weten dat de twee verschillende merken ook twee verschillende merken blijven.'

Porsche zal bij haar intrede waarschijnlijk gaan samenwerken met Red Bull Racing, terwijl Audi een bestaand team in de Formule 1 zou willen overnemen. Voor Rossi is duidelijkheid van cruciaal belang. 'We moeten zeker weten of Porsche en Audi als aparte teams binnenkomen. Als Porsche met Red Bull gaat samenwerken, wordt het dan hetzelfde als de samenwerking tussen Honda en Red Bull? Wordt de sport er beter of juist slechter van?'

Rossi: 'Ons businessmodel kan worden aangetast'

De vragen van Rossi zullen waarschijnlijk spoedig een antwoord krijgen. Om de stap voor Porsche en Audi een stuk gemakkelijker te maken, wil de Formule 1 een aantal concessies doen. Volgens Rossi mogen deze niet te ver gaan. 'Veel teams hebben die zorgen. Als Renault hebben we al miljarden euro's in de krachtbron gestopt de laatste veertig jaar. Het kan niet zo zijn dat iemand de sport binnenkomt en het leeuwenaandeel krijgt omdat de rode loper is uitgerold. Dat zal ons businessmodel aantasten en dan verliezen mogelijk hun baan', aldus de CEO.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws