Verstappen zit met dilemma: 'Dan zou hij een seizoen moeten opofferen' Opinie
Opinie

Verstappen zit met dilemma: 'Dan zou hij een seizoen moeten opofferen'

Verstappen zit met dilemma: 'Dan zou hij een seizoen moeten opofferen'

Michael Schmidt heeft het gevoel dat Max Verstappen wil vertrekken bij Red Bull Racing. De Duitse journalist denkt dat de Verstappen-clan weinig vertrouwen heeft in de motor, die Red Bull Powertrains voor 2026 ontwikkelt, en hij stelt dat de Nederlander met de Horner-affaire de aanleiding heeft gekregen die hij nodig had om zijn afscheid te rechtvaardigen. Verstappen zit volgens Schmidt echter wel met een dilemma.

Sinds het onrustig is binnen Red Bull Racing wordt er druk gespeculeerd over de toekomst van Verstappen bij het Oostenrijkse team. De naam van de Nederlander is de afgelopen tijd al veelvuldig met andere teams in verband gebracht. Aston Martin zou een optie zijn, maar Mercedes zou zich volgens sommige kenners al van de diensten van de regerend wereldkampioen hebben verzekerd.

Zo ver wil Schmidt echter nog niet gaan. 'Nee, ik denk niet dat de transfer al in kannen en kruiken is', zegt de Duitse journalist in Formel Schmidt. 'Maar ik sluit het ook niet uit. Ik zeg dat omdat ik vanaf het begin het gevoel had dat de Verstappen-clan, natuurlijk met Jos Verstappen aan de top en ook met (Raymond, red.) Vermeulen, op de één of andere manier van Red Bull af wil, in ieder geval in 2026, alleen al vanwege het motorenvraagstuk', stelt Schmidt. 'Men vertrouwt Mercedes, Honda, die naar Aston Martin gaan, of Ferrari meer dan RB Powertrains, dat niet de ervaring heeft.'

Dilemma Verstappen

Echter kan Verstappen volgens Schmidt na 2025 niet zomaar vertrekken bij Red Bull, daar heeft hij een aanleiding voor nodig. En die heeft de Nederlander nu gekregen. 'In zekere zin is deze affaire, die al in december speelde, bijna een kerstcadeau', doelt de journalist van Auto, Motor, und Sport op de aantijgingen aan het adres van Christian Horner. 'Toen Hamilton bij Ferrari tekende, of toen het bekend werd, vier dagen later, verscheen het verhaal ineens in het openbaar. Dat is geen toeval', denkt Schmidt.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

lewis hamilton max verstappen 2023 2
Volgens Schmidt is het geen toeval dat het nieuws rondom Horner vlak na de aankondiging van Hamilton naar buiten kwam.

Maar er is nog een probleem. 'Het probleem voor de Verstappens is echter dat ze niet kunnen zeggen: we rijden dit jaar en volgend jaar nog bij Red Bull, en dan stappen we over in 2026. Want als je volgend jaar zou blijven, dan zou je deze situatie en de verandering in het management accepteren. Je kan niet eerst accepteren en een jaar later zeggen: nu denk ik er anders over', stelt Schmidt. 'Hij zou dus een seizoen moeten opofferen, waar hij ook naartoe gaat. Mercedes is zeker een kandidaat, waarschijnlijk de grootste, omdat het qua naam het beste team is', zegt de Duitser, die vervolgens ook kort ingaat op de kansen van Aston Martin.

'Lawrence Stroll wil laten zien dat hij een kampioensteam kan bouwen. Bedenk wat hij zei in de Netflix-serie (Drive to Survive, red.). Ze zouden ook (Adrian, red.) Newey meenemen in de deal', wijst Schmidt op een belangrijk punt in een mogelijke overeenkomst. 'Mercedes lijkt niet zo geïnteresseerd te zijn in Newey. Mijn gevoel zegt me echter dat de kans groter is dat hij naar Mercedes gaat', aldus Schmidt.

Geen plek voor Alonso bij Mercedes

Naast Verstappen worden meerdere namen genoemd als de mogelijke opvolger van Hamilton bij Mercedes, zo ook die van tweevoudig wereldkampioen Alonso. Schmidt gelooft echter dat de Spanjaard zich beter kan richten op een stoeltje bij Red Bull, zeker na afgelopen weekend. 'Ik denk dat hij niet zo'n goede kans maakt als hij misschien dacht', zegt Schmidt. 'Buiten zaken uit het verleden, was er nu het geval met Russell. Dat heeft zijn imago geen goed gedaan. Bij Mercedes was men behoorlijk boos en ze probeerden hem de schuld in de schoenen te schuiven. Dat doe je niet bij een coureur waarmee je speculeert voor de toekomst. Ik denk dat Alonso meer gefocust is op Red Bull', sluit Schmidt af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws