Piastri staat mooie toekomst te wachten: 'Bedenk op hoeveel punten hij zich nog kan verbeteren' Formule 1
Formule 1

Piastri staat mooie toekomst te wachten: 'Bedenk op hoeveel punten hij zich nog kan verbeteren'

Piastri staat mooie toekomst te wachten: 'Bedenk op hoeveel punten hij zich nog kan verbeteren'

Andrea Stella is lovend over de progressie die Oscar Piastri dit seizoen al heeft geboekt en de teambaas van McLaren verwacht in de toekomst nog veel van het Australische talent. De Italiaan ziet dat er, ondanks de goede resultaten die Piastri in de afgelopen weken al behaalde, nog voldoende rek in zijn prestaties zit en dat belooft wat.

Zijn debuutseizoen was er één van vallen en opstaan, maar desondanks werd Piastri vorig seizoen al door meerdere kenners bestempeld als een toekomstig wereldkampioen. Voordat het zover is, heeft de McLaren-coureur nog een lange weg te gaan, maar zijn teambaas Stella denkt dat de Australiër er wel gaat komen. In gesprek met Motorsport.com gaat de Italiaan dieper in op de prestaties en het potentieel van zijn coureur, die in Melbourne als vierde over de streep kwam.

'Het is ontzettend bemoedigend om te bedenken dat dit nog maar het begin van zijn tweede seizoen is' begint Stella die stelt dat Piastri niet alleen snel is, maar ook goed om kan gaan met moeilijke omstandigheden. 'We hebben het niet over aanpassingen op het moment dat er een probleem ontstaat. Het gaat om aanpassingen die moeten voorkomen dat er problemen ontstaan', legt Stella uit. 'Als je een rookie bent, moet je eerst daadwerkelijk in de problemen komen om te realiseren dat je ook echt in de problemen zit. Maar hij is zich nu al bewust van het feit dat sommige omstandigheden tot problemen kunnen leiden', geeft Stella Piastri een compliment.

Stella ziet Piastri snel groeien

Ook in de auto boekt Piastri veel vooruitgang. In zijn debuutseizoen was bandenmanagement een terugkerend thema, maar Stella constateert dat de 22-jarige op dat gebied al flink wat stappen heeft gezet. 'Toen hij zo aan het rondrijden was op die banden, denk ik dat hij begon te begrijpen waar de limiet ligt, zelfs als hij één kilometer per uur sneller zou gaan. Dat heeft alles met finetunen te maken, het was alsof hij zichzelf aan het kalibreren en testen was', aldus Stella, die een mooie toekomst voor Piastri voorspelt. 'Als je bedenkt op hoeveel punten hij nog kan verbeteren, dan denk ik dat de toekomst er voor Oscar (Piastri, red.) heel goed uitziet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws