Ecclestone tast in het duister: 'Weet niet wat ik van Russell moet denken' Formule 1
Formule 1

Ecclestone tast in het duister: 'Weet niet wat ik van Russell moet denken'

Ecclestone tast in het duister: 'Weet niet wat ik van Russell moet denken'

Voormalig Formule 1-CEO Bernie Ecclestone is niet overtuigd van George Russell. Volgens de Brit heeft hij niet dezelfde, rustige gedachtegang als Lewis Hamilton in de auto tijdens races en daarom maakt hij fouten. De 92-jarige vindt Russell wel een zeer getalenteerde rijder, al weet hij door de kleine incidenten, zoals in Singapore, niet helemaal wat hij nu van Russell moet denken.

Ecclestone had het na de Grand Prix van Singapore en de Grand Prix van Japan over de beste coureurs op de grid, en daar vond hij Max Verstappen met kop en schouders bovenuit steken. Russell wordt ook als een van dé talenten van de huidige F1-generatie beschouwd, al weet Ecclestone niet helemaal of hij het daarmee eens is. 'Ik weet niet helemaal wat ik van hem moet denken', begint Ecclestone bij het Britse The Daily Mail. 'Ik vind hem leuk, hij is supergetalenteerd', gaat de 92-jarige verder.

'Het gaat om wat hij wil doen om te winnen. Hij hoopte dat Carlos (Sainz, red.) asfalt tekort zou komen in Singapore. Hij was heel, heel hard aan het pushen', zegt de Brit. In Singapore had Red Bull Racing een one-off, en daardoor waren Ferrari, Mercedes en McLaren de teams die aan het vechten waren voor de zege. Russell probeerde de druk op de ketel te houden, maar crashte één ronde voor het einde van de race en gooide daarmee een hoop punten en een podium weg. 'Ik denk dat hij zijn race niet goed doordenkt, iets wat Lewis wel doet.'

Ecclestone had het wel geweten: 'Ik denk dat ik de Australische jongen zou contacteren'

Terwijl Ecclestone dus vindt dat Russell supergetalenteerd is, heeft hij toch iemand anders op het oog die momenteel naast Verstappen uitblinkt. 'Als ik een teambaas was geweest, dan denk ik dat ik de Australische jongen zou proberen te contacteren', zegt de 92-jarige, die daarmee wijst naar Oscar Piastri. 'Hij is erg goed', sluit Ecclestone af. Piastri pakte in Japan zijn tweede F1-podium, de vorige vond plaats tijdens de Sprint in België. Zijn P2 in Japan wordt dan gezien als 'zijn eerste, echte F1-podium'. McLaren maakte onlangs bekend dat Piastri tot en met 2026 heeft bijgetekend bij de Britse renstal.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws