Alfa Romeo vreest voor P10 in het kampioenschap, problemen met banden koelen houden aan Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo vreest voor P10 in het kampioenschap, problemen met banden koelen houden aan

Alfa Romeo vreest voor P10 in het kampioenschap, problemen met banden koelen houden aan

Alfa Romeo blijft moeite hebben met de banden en wordt steeds vaker geconfronteerd met de zwaardere concurrentie. Het team wil voorkomen dat ze als laatste in het kampioenschap eindigt, maar op dit moment is ze niet opgewassen tegen de updates die Williams en AlphaTauri brengen. Onlangs kwam de Zwitserse renstal met een update, maar het is nog de vraag of het de problemen heeft opgelost.

Alfa Romeo staat momenteel P9 in het kampioenschap nadat ze in de afgelopen acht races twee posities hebben verloren. Met AlphaTauri die onlangs een upgrade voor haar auto heeft gebracht en Haas die van plan is een grote revisie voor haar bolide uit te voeren bij de Grand Prix van de Verenigde Staten, wordt Alfa Romeo geconfronteerd met steeds zwaardere concurrentie om te voorkomen dat ze het seizoen als laatste eindigen.

Terwijl het team dat vorig jaar als zesde eindigde in het klassement onlangs een stap heeft gezet voor haar C43, zijn ze na de warme temperaturen in Singapore en Japan nog niet zeker of dit de problemen met het opwarmen van de banden bij koelere omstandigheden heeft verbeterd. 'Het probleem voor ons deed zich meer voor bij veranderlijke omstandigheden of een opdrogende baan', legt Xevi Pujolar, hoofd van engineering, aan RaceFans uit. 'Zodra we dit soort omstandigheden hebben en we een goed resultaat behalen, weten we dan of alles is opgelost of niet.'

Alfa Romeo moet het opnieuw proberen 'in dergelijke omstandigheden'

Bij de aankomende races worden echter alleen maar hoge temperaturen verwacht. In Qatar lijkt het niet kouder te worden dan 36 graden en ook in de Verenigde Staten, het weekend na Qatar, worden geen koudere temperaturen verwacht waarin Alfa Romeo kan kijken of ze het problemen met het koelen van de banden hebben opgelost. 'Op dit moment zijn we aan het werk en denken we dat we leren en ons voorbereiden op dergelijke omstandigheden. Maar we moeten wachten tot we dergelijke omstandigheden krijgen, ontdekken of we de resultaten kunnen benutten, en dan kunnen we ja of nee zeggen', sluit Pujolar af.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws