F1 in het kort | Sauber en Alfa Romeo verlengen samenwerking in Formule 1 Formule 1
Formule 1

F1 in het kort | Sauber en Alfa Romeo verlengen samenwerking in Formule 1

F1 in het kort | Sauber en Alfa Romeo verlengen samenwerking in Formule 1

In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Sauber en Alfa Romeo verlengen samenwerking in Formule 1

Sauber en Alfa Romeo hebben, voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia Romagna, bevestigd dat ze ook volgend seizoen met elkaar blijven samenwerken. 'De verlenging van onze relatie met Alfa Romeo is een ware intentieverklaring van beide partijen', vertelt teambaas Frederic Vasseur op de site van de Formule 1. 'We hebben de afgelopen drie seizoen een stevige basis gelegd en we streven ernaar om in 2021, en daarna, de vruchten te plukken van dat werk.'

Amnesty protesteert tegen GP Saoedi Arabië

Amnesty wil een Grand Prix in de straten van Jeddah voorkomen. De mensenrechtenorganisatie is het niet eens met een race in het land. Amnesty is van mening dat de Grand Prix wordt ingezet om de schandelijke staat van dienst die het land heeft op het gebied van mensenrechten weg te poetsen. De organisatie spoort coureurs, teams en de organisatie aan om de mensenrechtensituatie in het land bespreekbaar te maken. 'Als de race echt doorgaat, moet de Formule 1 er als organisatie voor zorgen dat alle contracten voor leveranciers aan de arbeidsnormen voldoen. Daarnaast moet het evenement voor iedereen te zien zijn, zonder discriminatie.'

Mercedes perst 20 pk extra uit de motor voor 2021

Het doorgaans goed ingevoerde Motorsport Italia weet te melden dat de krachtbron van Mercedes volgend jaar nog sterker zal zijn dan hij nu al is. De geruchten gaan dat de fabriek in Brixworth bezig is met het verbeteren van de hybride systemen, wat twintig pk extra zou moeten opleveren. De ingenieurs van Mercedes lijken dus wederom een verbetering te hebben gevonden, terwijl er eerder vanuit werd gegaan dat het maximaal haalbare wel gehaald zou zijn.

Correa stap dichter bij herstel na horrorcrash in Spa

Juan Manuel Correa komt vandaag een stap dichter bij zijn herstel na de horrorcrash die vorig jaar plaatsvond op Spa Francorchamps. De Amerikaanse coureur plaatst een foto op Twitter waarbij hij zegt dat het apparaat dat zijn rechterbeen in zijn plaats houdt, wordt verwijderd. Correa raakte in 2019 betrokken bij de Formule 2-crash waar Anthoine Hubert het leven liet, en brak beide benen.

Organisator GP Australië verwacht fans toe te laten 

De organisatoren van de Grand Prix van Australië hopen de race volgend seizoen met fans af te kunnen werken. De race van dit jaar kreeg een nare bijsmaak, nadat het raceweekend werd afgelast vanwege de coronacrisis. 'Het organiseren van grote evenementen is erg veranderd. We werken samen met de gezondheidsautoriteiten en de overheid van Victoria om fans toe te laten op Albert Park op een gezonde, covid-veilige manier.'

Steiner: 'Magnussen is absoluut goed genoeg voor de Formule 1'

Na vier jaar bij Haas te hebben gereden, verlaat Kevin Magnussen aan het einde van dit seizoen het Amerikaanse Formule 1-team, maar dat komt volgens teambaas Guenther Steiner niet door een gebrek aan talent. 'Hij is absoluut goed genoeg voor de Formule 1', zegt de geboren Italiaan bij Motorsport Week. 'Hij heeft de afgelopen vier jaar bij ons laten zien dat hij het talent heeft, maar hij moet gewoon ergens anders zoeken.'

Haas vervangt beide coureurs voor volgend seizoen, dus Romain Grosjean moet ook plaats maken voor een nieuweling. Het is waarschijnlijk dat Nikita Mazepin volgend jaar plaats zal nemen bij het team, maar wie de andere coureur wordt, is nog onduidelijk. Sergio Perez wordt genoemd, omdat hij een groot sponsorpakket met zich mee kan brengen, maar ook Nico Hulkenberg zou op de lijst staan.

Regelwijzigingen als gevolg van kort raceweekend op Imola

Omdat komend raceweekend niet drie, maar twee dagen telt, zijn de regels ietwat veranderd. De FIA past haar sportieve reglementen aan ten opzichte van andere raceweekenden, om zo beter voorbereid te zijn op de impact van een Grand Prix met maar twee dagen. In een officieel document laat de FIA weten dat de vrije training op zaterdag 90 minuten zal duren, waarna er een tweede 'drivers' briefing' zal plaatsvinden, om zo mogelijke veranderingen aan de baan door te voeren vlak voor de kwalificatie 2,5 uur later. Bovendien zullen de teams maar tien sets banden kunnen gebruiken, in plaats van de gebruikelijke dertien.

Giovinazzi reed gehele race zonder boordradio

Tijdens de Grand Prix van Portugal kon Antonio Giovinazzi op geen enkele manier direct communiceren met zijn team. 'Het voelde als een hele lange race', zegt de Italiaan tegen Formula1.com. 'En het werd nog lastiger, omdat de boordradio het na de eerste ronde niet meer deed. Ik kon niet communiceren met het team en op het einde was het een kwestie van de finish halen, wat lukte.'

Wolff: 'Als Russell geen stoeltje heeft, wordt hij reservecoureur bij ons'

Toto Wolff heeft George Russell verzekerd van een baan als reservecoureur bij Mercedes, mocht hij weggestuurd worden bij Williams. 'Mocht dit gebeuren hebben wij in ieder geval een geweldige reservecoureur', zegt de Mercedes-teambaas bij Auto, Motor und Sport. 'We geven hem zo veel mogelijk testtijd en bereiden hem hiermee voor op 2022 en daarna.'

Masi: 'Geen verandering in strafsysteem baanlimieten'

Michael Masi, wedstrijdleider van de Formule 1, verklaart middels The Race dat het strafsysteem voor de baanlimieten niet wordt aangepast in 2020. Een dergelijke regel wordt niet in het midden van een seizoen aangepast. 'Dat heb ik tegen alle coureurs gezegd tijdens de laatste meeting, zoiets zou een slechte actie zijn. Per jaar kijken we één keer naar dit soort veranderingen.' Er wordt in 2021 opnieuw naar gekeken.

Perez krijgt reprimande voor hard verdedigen tegen Gasly

In het middenveld ging het veelal hard tegen hard, en dat was bij Pierre Gasly en Sergio Perez niet anders. De Mexicaan verdedigde hard tegen Pierre Gasly en bewoog stevig onder het remmen. Daarom heeft Perez dan ook een extra reprimande gekregen, het is zijn tweede dit seizoen, maar er zullen zeker gevolgen zijn als hij het nog vaker doet.

Raikkonen na bizarre inhaalrace: 'Waar was iedereen mee bezig?'

Kimi Raikkonen was naar eigen zeggen verbaasd over zijn eerste ronde. 'Ik vroeg mij eigenlijk af waar de rest mee bezig was. Ik had een goede eerste en tweede ronde, maar na de pitstop werd het even minder. Vettel kon mij inhalen voor de tiende plek, doordat ik met oude banden reed', vertelt de Fin aan F1.com.

'We haalden er veder niets uit, wat ontzettend jammer is. We hebben gewoonweg ietsje meer snelheid nodig. Dan wordt alles makkelijker. In de race gaat het doorgaans echter qua pace wel goed. Het zal volgend weekend echter wel een stuk beter moeten.'

Kvyat baalt na slechte race, zorgen om stoeltje

'Het was een slechte race', vertelt Kvyat. 'Na de eerste paar ronden kon ik niet veel doen omdat ik al in een slechte positie zat. Het was best moeilijk en zo voelde alsof er iets mis was met de banden, alsof ze niet voldoende opgewarmd waren. Ik had gewoon geen grip op de eerste paar ronden.' Daar is hij nooit meer van hersteld. Uiteindelijk belandde Kvyat op de negentiende plek. Daarmee lijkt hij ook steeds onzekerder te worden van een zitje voor volgend seizoen.

Vader aanwezige steward vermoord tijdens GP-weekend Portugal

Een bijzonder heftig verhaal vanuit de Russische media: de vader van Vitaly Petrov, steward van dienst in Portugal, is vermoord in Rusland tijdens de werkzaamheden van Petrov in Portugal. Alexander Petrov, de vader van de inmiddels voormalig Formule 1-coureur, werd op zaterdagmiddag neergeschoten in de stad Vyborg. Hoe het heeft kunnen gebeuren, wordt momenteel nog onderzocht. De FIA heeft bevestigd dat Petrov inmiddels huiswaarts is gekeerd. Bruno Correia neemt zijn rol als steward over.

Perez ontwijkt gridstraf in Portugal

Sergio Perez komt goed weg na zijn onderonsje met Pierre Gasly. De Racing Point-coureur hing een straf boven het hoofd na het ophouden van zijn Franse concurrent, maar is door de stewards met een tik op de vingers weggekomen. Perez krijgt geen penalty, maar een reprimande: zijn eerste van het seizoen. Bij drie reprimandes volgt een gridstraf van tien plaatsen.

Perez op matje geroepen door stewards om ophouden Gasly

Sergio Perez hangt mogelijk een straf boven het hoofd. De Mexicaanse coureur, die zich op een voorlopige vijfde plaats heeft gekwalificeerd, heeft om 15:00 uur lokale tijd Pierre Gasly opgehouden op de baan. Hiervoor moeten beide heren zich melden bij de stewards. Spoedig zal blijken of de Racing Point-coureur een penalty zal krijgen voor zijn fout.

FIA bevestigt nieuwe monocoque voor Gasly en Latifi

Een verrassing is het niet, maar nu is het door de FIA officieel bevestigd: Pierre Gasly rijdt de rest van dit weekend met een nieuwe cockpit. De Fransman moest gisteren de tweede vrije training staken vanwege het feit dat zijn auto in brand stond. AlphaTauri heeft de avondklok gebroken, maar dat blijft zonder gevolgen. Ook Nicholas Latifi heeft een nieuwe monocoque en ook voor hem blijft dat zonder gridstraf.

Vader Magnussen: 'Haas heeft geld nodig en wil geen talent'

Jan Magnussen, de vader van Haas-coureur Kevin, heeft uitgehaald richting Haas naar aanleiding van het besluit om niet verder te gaan met zijn zoon. 'Haas heeft geld nodig en wil geen talent. Het is jammer dat het nu om geld draait in de Formule 1. Natuurlijk vind ik het niet eerlijk. Deze beslissing over Kevin heeft niets te maken met zijn bekwaamheid of wat hij deed op de baan', aldus Jan tegenover de Deense krant BT.

Geen plaats voor Magnussen in IndyCar-team McLaren

McLaren-CEO Zak Brown heeft duidelijk gemaakt dat Kevin Magnussen bij een eventuele overstap naar de IndyCar niet voor het Arrow McLaren SP-team uit zal komen. De voormalig McLaren-coureur, die in 2013 zijn debuut in de Formule 1 maakte bij de Britse renstal, heeft recentelijk bekendgemaakt in 2021 niet terug te zullen keren bij Haas F1. De Deen is momenteel druk bezig met het afwegen van zijn opties voor de toekomst.

FIA schrapt 125 rondetijden in vrije trainingen GP Portugal

Dat de stewards van de FIA ook dit Grand Prix-weekend weer nauwlettend de track limits in de gaten houden, blijkt wel na afloop van de vrijdagsessies voor de Portugese F1-race. Aan het eind van de dag is er een streep gehaald door liefst 125 rondetijden. Met name in de vierde bocht is het raak: verdeeld over de beide trainingen werden 82 rondetijden verwijderd. In de eerste bocht vielen er nog eens 33 slachtoffers.

F1 en FIA testen 8 mensen positief op Covid-19

De Formule 1 en de FIA melden dat er in de voorbije week opnieuw een aantal mensen in de paddock positief zijn getest op Covid-19. Het gaat om acht individuen, zo leest een officiële mededeling. Dit blijkt uit 3.051 tests die zijn afgenomen tussen 16 en 22 oktober. Om welke personen het precies gaat, wordt door de organisatie niet naar buiten gebracht.

Red Bull-junior Tsunoda dit seizoen nog in actie in VT1

AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft aangegeven dat de Japanse Red Bull-junior Yuki Tsunoda, naast de test voor jonge coureurs na afloop van dit seizoen in Abu Dhabi, ook nog een test mag doen in een eerste vrije training van een Grand Prix-weekend. Eerder werd al bekend dat de Formule 2-coureur na de Grand Prix van Emilia Romagna een test van 300 kilometer zal afleggen op het circuit in Imola. Dit zal hij doen in een Toro Rosso uit 2018.

Marca: 'Haas wacht met aankondiging Mazepin op halen superlicentie'

Nu Haas duidelijk heeft gemaakt dat Romain Grosjean én Kevin Magnussen vanaf 2021 niet meer te vinden zullen zijn bij het team, wordt er vooruitgekeken. Wie vullen die stoeltjes op? De komst van Nikita Mazepin lijkt een geklaarde klus te zijn, hoewel we volgens Spaans medium Marca nog geen aankondiging kunnen verwachten: 'Haas wil Mazepin pas aankondigen wanneer hij voldoende superlicentiepunten verzameld heeft om in de F1 te mogen rijden.'

Bottas looft teamgenoot Hamilton: 'Hij verdient records'

Valtteri Bottas steunt zijn teamgenoot Lewis Hamilton in het najagen van de records van Michael Schumacher. De Britse regerend wereldkampioen kan dit jaar, mits hij de wereldtitel pakt, op gelijke hoogte komen met de Duitse Formule 1-legende op het gebied van wereldtitels. 'Hij zal het record van Michael gaan afpakken', zegt Bottas bij de persconferentie voor de Portugese Grand Prix. 'Ik doe er alles aan om het hem moeilijk te maken, maar Lewis heeft bijna nooit een slecht weekend. Hij verdient de titels en records. Hij heeft ontzettend veel talent en werkt hard.'

FIA komt talent tegemoet met lichtere superlicentie-eisen

De FIA komt talenten tegemoet door de hoeveelheid punten die nodig zijn voor een superlicentie terug te schroeven, meldt Autosport. In de gewijzigde reglementen hoeven jongelingen nog maar dertig punten te behalen, in plaats van de oorspronkelijke veertig.

Dit betekent dat talenten die een Formule 3-seizoen winnen, of in de Formule 2 eerste, tweede, derde of vierde worden, onder het nieuwe systeem al in aanmerking komen voor een licentie voor de F1. De FIA past deze maatregel met name toe om de coureurs tegemoet te komen wegens het door coronavirus-aangetaste seizoen.

Renault Sport Academy-coureurs testen F1-auto's in Bahrein

Renault heeft aangekondigd dat drie van de huidige Renault Sport Academy-coureurs van het team een test gaan uitvoeren in de RS18 op het Bahrein International Circuit later deze maand. Tijdens het vierdaagse testprogramma komt de Formule 3-kampioen Oscar Piastri in actie, samen met Formule 2-racewinnaars Christian Lundgaard en Guanyu Zhou. 'Het is een goede gelegenheid voor ons om de voortgang en het prestatieniveau van de coureurs in de academie te laten zien', aldus Mia Sharizman, directeur van de Renault Sport Academy.

Na Hamilton begint ook Rosberg zijn eigen Extreme E-raceteam

Net als Lewis Hamilton zal ook Nico Rosberg de Extreme E betreden met zijn eigen team. De Duitser, die één keer de wereldtitel won bij Mercedes in de Formule 1, zegt tegenover F1 Insider dat de series een 'unieke kans' biedt om bewustzijn en maatregelen tegen klimaatverandering te stimuleren. Vanaf 2021 wil de raceserie met 544 pk en 1650 kilogram wegende elektrische auto's rijden op plaatsen die worden bedreigd door klimaatverandering.

Nieuwe Renault-CEO ziet Alpine als potentiële 'mini Ferrari'

De nieuwe Renault-CEO, Luca de Meo, gelooft dat het huwelijk van de technologische kennis van Renault met het vakmanschap van Alpine kan resulteren in een 'mini Ferrari', dat meldt het Franse Auto-Journal. Deze wens om het merk weer op de kaart te zetten, is één van De Meo's eerste grote beslissingen sinds zijn aantreden bij de Franse fabrikant.

Marko: 'Schumacher in de F1 volgend jaar, bij Haas of Alfa Romeo'

Helmut Marko heeft het al enkele keren benoemd maar lijkt nu toch wel heel zeker van zijn zaak: volgend jaar gaan we Mick Schumacher in de Formule 1 zien. 'Volgens onze informatie heeft Mick volgend jaar een zitje in de sport. Bij Haas of bij Alfa Romeo', meldde hij in gesprek met Sky Sports Deutschland.

Stroll in gesprek met Formule E-teams over potentiële investering

Lawrence Stroll heeft gesprekken gevoerd met zowel de Rokit Venturi Racing als DS Techeetah Formule E-teams, dat weet The Race te melden. De vader van Racing Point-coureur Lance Stroll zou de gesprekken hebben hervat, nadat deze in januari werden onderbroken door zijn aankoop van Aston Martin. Het is bekend dat Venturi openstaat voor een potentiële nieuwe investeerder.

Journalist trekt claims in: 'Resta heeft geen ruzie met Binotto'

De Italiaanse Journalist Alberto Sabbatini, hoofdredacteur bij Autosprint, trekt zijn claim over een mogelijke ruzie tussen Ferrari-teambaas Mattia Binotto en hoofdontwerper bij het team, Simone Resta in. 'Resta heeft geen ruzie met Binotto', laat hij het Italiaanse F1 Sport weten. 'Dit is verkeerd begrepen.' Sabbatini beweerde eerder in de Pit Talk-podcast dat er frictie was ontstaan tussen de twee.

Incident met vinger Grosjean heeft geen consequenties voor GP Portugal

Romain Grosjean zal tijdens de Portugese Grand Prix geen last hebben van zijn vinger. In de race op de Nürburgring kreeg hij een stuk gravel tegen zich aan, waardoor zijn vinger mogelijk gebroken zou kunnen zijn. 'Er is niks aan de hand met zijn vinger en er zal dus ook geen probleem zijn bij de race in Portugal', antwoordt Stuart Morrison, communicatiechef bij Haas, op een vraag van F1Maximaal.

Rosberg stellig: 'Ferrari geen optie voor Red Bull'

Nico Rosberg denkt dat Ferrari geen telefoontje hoeft te verwachten van Red Bull, laat staan dat de Italianen zelf een samenwerking met het team van Max Verstappen zien zitten. De voormalig wereldkampioen bespreekt de optie van de Ferrari-motor voor Red Bull bij Sky Sports F1. 'Dat is helemaal geen optie voor Red Bull', zegt hij. 'Ferrari heeft immers de slechtste motor van de grid. Daar zal Red Bull niet voor gaan. Het is hun eigen schuld, want Ferrari heeft vorig jaar moedwillig gesjoemeld en zijn daardoor helemaal teruggezakt.'

Perez: 'Voelt als samenzijn met je vrouw terwijl je gaat scheiden'

Sergio Perez heeft al te horen gekregen dat zijn avontuur bij Racing Point erop zit na dit seizoen. Voor de Mexicaan is dat een gek idee. 'Het is heel erg raar', begint Perez tegenover Channel 4. 'Het voelt een beetje als met je vrouw zijn terwijl je weet dat er een scheiding aankomt over twee maanden. Ik loop hier al zolang rond en ik ben in de tussentijd al in soortgelijke situaties terecht gekomen. Dat is onderdeel van de sport. Ik doe mijn werk op de baan en daarbuiten. Ik moet ervoor zorgen dat ik me 100% inzet.'

Ricciardo looft Hamilton: 'Makkelijker gezegd dan gedaan'

Daniel Ricciardo eindigde tijdens de Grand Prix van de Eifel eindelijk weer eens op het podium, terwijl Lewis Hamilton zijn 91e overwinning bereikte. 'Hij zit al meer dan een decennium in de sport en om dan terug te blijven knokken en dat niveau van consistentie aan de voorkant te tonen, is niet gemakkelijk', aldus Ricciardo tegenover Autosport.com. 'Je kan er de auto voor hebben, maar je moet het elk weekend weer laten zien als de lichten uitgaan. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Groot respect.'

Plooij heeft advies voor Stroll: 'Tena Lady aan en gaan'

Jack Plooij begrijpt niet dat Lance Stroll de Grand Prix van de Eifel afgelopen weekend aan zich voorbij moest laten gaan. De Canadees was zo ziek dat hij niet kon rijden, maar door alle betrokkenen werd ontkend dat het om een COVID-19 besmetting zou gaan.

'Al schijt je je broek vol, dan stap je toch nog in zo’n auto? Hou toch op', aldus Plooij in het Formule 1 Café op Ziggo Sport. 'Dan ga je toch gewoon rijden? Tena Lady aan en gaan met dat ding.'

Hamilton: 'Schumacher is een groot talent'

Lewis Hamilton spreekt bij Motorsport zijn bewondering uit over Mick Schumacher, de Formule 2-coureur die een racehelm van zijn vader, Michael Schumacher, aan de Brit overhandigde. 'Dat de familie van Schumacher mij dit geeft is prachtig. Zijn zoon is een groot talent en een leuk persoon, dus Michael heeft zijn kind goed opgevoed!'

Het is niet de eerste keer dat Hamilton een racehelm van de zevenvoudig wereldkampioen heeft gekregen. 'Bij de race van Abu Dhabi in 2012 hebben we ook al een keer helmen uitgewisseld. Ik heb nu dus twee racehelmen van Schumacher in mijn kleine woonkamer staan'.

FIA komt met nieuwste coronacijfers

Tussen vrijdag 9 oktober en donderdag 15 oktober hebben acht mensen positief getest op het coronavirus. De acht positieve testgevallen komen voort uit een totaal van 1506 tests. zodoende is 0,5 procent van alle tests positief. Dat maakt de FIA bekend.

Red Bull-junior Crawford het snelst in Formule 4-test

Red Bull Racing-junior Jak Crawford heeft de snelste tijd gereden in de ADAC Formule 4-vrije training op de Red Bull Ring, dat meldt Formula Scout. De Amerikaan sprong tegen het einde van de tweede sessie naar de top met een rondetijd van 1m42.160s. Crawford was uiteindelijk 0,135 seconde sneller dan zijn teamgenoot bij Van Amersfoort Racing Jonny Edgar.

Opmeer aan de leiding in de F1 Esports Pro Series

Jarno Opmeer, die uitkomt voor het Alfa Romeo Racing ORLEN F1 Esports-team, behaalde donderdagavond zijn tweede overwinning van 2020 en leidt daardoor het klassement nu met 24 punten. Opmeer pakte op het laatste moment in de kwalificatie poleposition, waarmee hij zijn teamgenoot met slechts één duizendste van een seconde overtrof. op 4 november keert de Esports Series terug op Circuit Zandvoort.

Verstappen opent een tweede winkel in Batavia Stad

Op woensdag 14 oktober opende een officiële Max Verstappen pop-up store in Batavia Stad. Met de opening van de nieuwe winkel kunnen Verstappen-fans nu ook iets meer in de buurt van Noord-Holland aan hun merchandise-trekken komen. In de winkel zijn net als zijn eerste shop verschillende items te zien uit de loopbaan van de Nederlander.

Surer: 'Wat doet iemand als Albon eigenlijk bij een topteam?'

Marc Surer is niet te spreken over Alexander Albon. Na een tegenvallende Grand Prix van de Eifel houdt de voormalig Formule 1-coureur zich niet in wanneer het bij Sport1 gaat over de Red Bull Racing-rijder: 'Wat doet iemand als Albon eigenlijk bij een topteam?' Hoezeer de kritiek op Albon ook toeneemt, Red Bull houdt voorlopig nog voet bij stuk: 'Wij zijn tevreden met zijn prestatie. Albon ligt op koers.'

Williams ontwikkelt elektrische step voor kampioenschap 2021

Formule 1-constructeur Williams ontwikkelt een supersnelle, krachtige elektrische step voor 's werelds eerste 'Electric Scooter Championship', dat meldt Science Focus. Details moeten nog worden afgerond, maar het kampioenschap, dat wordt georganiseerd door onder andere Formule E-kampioen Lucas di Grassi zal ergens volgend jaar van start gaan.

Red Bull regelt Formule 2-zitjes voor Vips en Lawson

Het jeugdprogramma van Red Bull Racing zou proberen de stoeltjes van Hitech GP te reserveren voor Liam Lawson en Juri Vips. Beide coureurs zouden moeten samenwerken voor de Britse Formule 2-renstal, waar doorgaans veel jonge talenten racen. Daarmee krijgen beide coureurs ook direct de kans om zich te bewijzen voor een zitje in de Formule 1.

FIA doet disciplinair onderzoek naar kart-incident

De FIA start een disciplinair onderzoek naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de WK Karts, bijna twee weken geleden. Luca Corberi gooide zijn voorvleugel uit frustratie de baan op en startte na de race ook nog een vechtpartij. Iets dat veel coureurs uit de gehele motorsportwereld verachten en veroordelen. Na het onderzoek wordt de zaak voorgelegd bij het internationale tribunaal van de FIA, meldt Sky Sports Italia.

Tsunoda krijgt AlphaTauri-stoeltje aangemeten

Een debuut van Yuki Tsunoda in de Formule 1 komt steeds dichterbij. Via Twitter laat AlphaTauri weten dat de Japanner in Faenza is en dat de Honda-protegé momenteel een stoeltje aangemeten krijgt in de fabriek. Ook wordt er iets gemeld over een testsessie in de 2018-bolide van AlphaTauri (toen Toro Rosso, red.) die op 4 november gepland staat.

Russell niet meer boos op Raikkonen na raceincident

George Russell is twee dagen na zijn uitvalbeurt afgelopen zondag niet meer boos op Kimi Raikkonen. De Fin blokkeerde een wiel en reed in op de Brit, waarna Russell uitviel. Een bittere pil, zeker omdat de Williams-auto niet slecht voor de dag kwam. 'Het was op dat moment heel frustrerend', blikt Russell terug in gesprek met Motorsport.com. 'Maar dat is racen nu eenmaal. We pushen allemaal hard en dan gebeurt zoiets. Ik ben niet meer boos.'

Marko noemt twee mogelijke vervangers buiten Red Bull-programma

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko noemt, buiten het Red Bull-programma om, twee mogelijke vervangers voor Alexander Albon. 'Het zijn (Sergio, red.) Perez en (Nico, red.) Hulkenberg', zegt hij bij F1 Insider. De Oostenrijker benadrukt wel meteen dat hij niet denkt dat iemand Max Verstappen kan verslaan. Red Bull wil vóór de Grand Prix van Istanbul duidelijkheid over de line-up van 2021.

Hamilton volgens Wolff niet de beste coureur

Lewis Hamilton is na 91 overwinningen nog steeds niet de beste coureur ooit, zo vindt zijn teambaas Toto Wolff. 'Michael Schumacher zal voor mij altijd boven alle andere coureurs staan', zegt de Oostenrijker bij Motorsport. De Duitse coureur is een icoon voor Wolff, die wel trots is op Hamilton voor het evenaren van zijn record: 'Dat we dat hebben gehaald is echt onwerkelijk.'

Horner: 'Hamilton was sneller weg dankzij DAS-systeem'

Tijdens de herstart in de Grand Prix van de Eifel, na een aantal rondes achter de safety car te hebben gereden, was Lewis Hamilton snel vertrokken. Dat zag ook Christian Horner. De Brit denkt te weten waarom Hamilton sneller weg was dan Max Verstappen: 'Omdat de safety car zo lang bleef rijden, kelderden de bandentemperaturen die Lewis (Hamilton, red.), met het DAS-systeem, iets beter onder controle had dan wij hadden', aldus Horner na afloop tijdens de persconferentie.

Albon krijgt twee strafpunten voor touché met Kvyat

Alexander Albon krijgt twee strafpunten op zijn superlicentie voor de touché met Daniil Kvyat tijdens de Grand Prix van de Eifel. De Red Bull Racing-coureur veroorzaakte flinke schade bij de Rus en heeft nu zeven strafpunten in een periode van een jaar. Ook kreeg hij vijf seconden tijdstraf, maar dat maakte weinig uit voor de coureur: hij moest zijn race vroegtijdig beëindigen door problemen met de Honda-motor.

Stroll kwam zaterdag nauwelijks van het toilet af

Lance Stroll was zaterdagmiddag wel degelijk te ziek om mee te doen aan de kwalificatie. Enkele critici vonden dat Stroll zich niet genoeg vermande, maar volgens Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer was de situatie wel degelijk slecht. 'Lance heeft echt uren op het toilet gezeten, hij had eigenlijk niet in de auto kunnen stappen. Hij vertelde me dat het zo slecht was dat hij niet langer dan een kwartiertje zonder de wc kon. Zo erg was het dus.'

Villeneuve hard richting Stroll: 'Zelfs dan ga je gewoon racen'

Jacques Villeneuve is niet bepaald mals als het gaat om de afwezigheid van Lance Stroll sinds de zaterdag op de Nürburgring. 'Zelfs met buikpijn, of als je honger hebt, ga je gewoon racen', aldus Villeneuve tegenover Sky Sports. 'Als je het echt wil maken in de Formule 1, dan haak je niet zomaar af voor een race. Of Lance heeft echt heel erg veel pijn en last, wat zou inhouden dat hij iets ernstigs heeft opgelopen, of hij heeft gewoon niet de wil om het te maken in de koningsklasse.'

Stroll voelt zich al ziek sinds Rusland

Lance Stroll moet wegens ziekte de Grand Prix van de Eifel laten schieten, waardoor Nico Hulkenberg weer een kans krijgt om te racen. De Canadees voelt zich sinds de vorige Grand Prix, twee weken geleden, al niet zo lekker. Met de drukke Formule 1-kalender in het vizier heeft zijn dokter hem geadviseerd om wat rust te nemen, zo meldt journalist Jennie Gow.

Spa-Francorchamps gaat verbouwen: meer grindbakken

Het circuit van Spa-Francorchamps gaat de komende jaren een flinke upgrade krijgen. Er komt een verbouwing aan voor liefst tachtig miljoen euro, waarbij onder meer de uitloopstroken van het asfalt worden vervangen door grindbakken. Dat wordt duidelijk uit een video die het circuit zaterdag naar buiten heeft gebracht.

FIA komt jonge coureurs tegemoet vanwege coronavirus

Het wordt voor jonge coureurs tijdelijk makkelijker om een superlicentie te behalen. Die licentie is nodig om in de Formule 1 te mogen rijden. Voor een superlicentie moet een coureur veertig punten halen binnen een periode van drie jaar. Vanwege het coronavirus is die periode nu uitgebreid naar vier jaar, zolang 2020 maar onder die vier jaar valt. In dit kalenderjaar zijn er minder races en dus ook minder mogelijkheden om de punten voor de superlicentie te behalen.

Viertal coureurs verwisselen van versnellingsbak

Daniil Kvyat, Carlos Sainz, Alexander Albon en Nicholas Latifi vangen de Grand Prix van de Eifel aan met een nieuwe versnellingsbak. Alle vier krijgen ze er geen straf voor. Sainz finishte niet in de vorige race en mag zodoende een nieuwe versnellingsbak gebruiken. Kvyat mag datzelfde straffeloos doen, omdat zijn oude versnellingsbak ouder is dan zes races. Albon en Latifi gebruikten in Rusland een reserveversnellingsbak en de oude was al vijf races oud. Zodoende krijgen ook zij geen gridpenalty.

Formule 1 bevestigt drie positieve coronatests

Drie mensen die bij de Formule 1 zijn betrokken hebben tussen 2 oktober en 8 oktober positief getest op het coronavirus. Dat maakt de Formule 1 zelf bekend. In totaal zijn er 1635 tests afgenomen, een significant aantal minder dan normaal. Dit omdat de Formule 2 en Formule 3 niet rijden dit weekend. In percentages is 0,18 procent van de uitgevoerde tests positief. Wie de drie medewerkers zijn, wordt vanwege privacy niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat in ieder geval twee medewerkers van Mercedes het virus onder de leden hebben.

'Vettels ingenieur verhuist niet mee naar Aston Martin'

Volgens Sky Italia verhuist de race-ingenieur van Sebastian Vettel, Riccardo Adami, niet mee met de Duitser naar Aston Martin. Adami zal in plaats daarvan aantreden als ingenieur van Carlos Sainz, die het stoeltje van Vettel overneemt bij Ferrari. Wie de nieuwe race-ingenieur wordt van de viervoudig wereldkampioen is nog niet bekend.

Wolff: 'Ik weet zeker dat Marko een plan B heeft'

Toto Wolff is er heilig van overtuigd dat Helmut Marko en Red Bull Racing een plan B klaar hebben liggen voor hun krachtbron. De Mercedes-teambaas denkt niet dat de Bulls compleet afhankelijk zijn van andere motormakers. 'Ik weet het zeker, Marko heeft een plan klaar liggen', zegt hij bij de persconferentie op de Nürburgring.

Steiner: 'Ilott niet op de lijst voor Haas-zitje in 2021'

Slecht nieuws voor Ferrari-junior Callum Ilott. De Brit staat volgens Autosport niet op het verlanglijstje van Haas, hoewel hij tijdens het Grand Prix-weekend in de Eifel wel een vrije trainingssessie gaat rijden voor de Amerikaanse renstal. 'Hij staat bij ons niet op het lijstje omdat hij een Ferrari-coureur is', meldde teambaas Günther Steiner.

Schaalmodel voorvleugel RB15 van Verstappen te koop

Door een unieke samenwerking met fabrikanten en raceteams kan Amalgam de meest gedetailleerde auto's en onderdelen ontwerpen. Zo ook de neus van de RB15 van Max Verstappen. De Nederlander behaalde met deze auto de eerste overwinning van Honda als motorleverancier sinds Jenson Button in 2006. Amalgam heeft de neus en voorvleugel van de RB15 nagebouwd en er kan gekozen worden tussen de 1:8 en de 1:12 modellen. De voorvleugel kost wel 240 euro.

Todt blij voor Schumacher: 'Succes is niet gegarandeerd'

Jean Todt is blij voor Mick Schumacher. De FIA-president heeft veel ontzag voor de jonge coureur, die dit seizoen laat zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. Hij leidt het Formule 2-kampioenschap en een overstap naar de Formule 1 lijkt dan ook aanstaande.

'Ik ken hem al sinds zijn geboorte. Hij heeft echt een waanzinnig seizoen. Mick heeft natuurlijk ook een belangrijke achternaam die deuren voor hem opent, maar het succes is niet gegarandeerd', vertelt Todt aan La Gazetta Dello Sport.

Twee DRS-zones op de Nürburgring

Aankomende Grand Prix op de Nürburgring staat ons een race te wachten met maar liefst twee DRS-zones. De eerste hiervan zal liggen op het lange rechte stuk langs de pitstraat. Deze DRS-zone is verlengd ik vergelijking met de voorgaande races op het Duitse circuit. MotorsportWeek meldt niet waar de tweede DRS-zone ligt, maar vermoedelijk zal het tussen bocht twaalf en dertien zijn, aan het einde van de tweede sector.

Gasly: 'Honda-nieuws brengt ons geen hoofdpijn'

Pierre Gasly vindt het jammer dat Honda na 2021 stopt, maar de AlphaTauri-coureur begrijpt niet de commotie rondom het besluit. De Fransman laat via een bericht van het team weten nog altijd veel te verwachten van de motorenleverancier. 'Ik vind het vervelend dat ze weggaan, maar het is niet anders. Het nieuws heeft echter totaal geen invloed op ons op het moment. We mogen nog anderhalf jaar blijven rijden met Honda en daarin proberen we zoveel mogelijk succes te boeken. Het is niet alsof ze ineens weg zijn. We gaan door tot het bittere eind.' (Foto: Alfa Romeo Racing)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws