F1 Kijktip | James Hunt reageert op kenmerkende wijze: 'Big balls' Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | James Hunt reageert op kenmerkende wijze: 'Big balls'

F1 Kijktip | James Hunt reageert op kenmerkende wijze: 'Big balls'

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze week aandacht aan James Hunt, misschien wel één van de eerste én grootste playboys die de Formule 1 gekend heeft. Vorig jaar ging een F1 Kijktip al over de Brit, die na een uitvalbeurt in 1977 geen zin had in een marshal en er één vol op het gezicht mepte. Nu besteden we aandacht aan de wat meer charismatische kant van Hunt.

Voor de jongere lezers die James Hunt wellicht niet heel goed kennen: Hunt reed tussen 1973 en 1979 in de Formule 1 en maakte vooral bij McLaren furore. Het meest bekend is hij om zijn strijd met Niki Lauda in 1976, waar later de speelfilm Rush over is uitgebracht. Een zeer hevige titelstrijd werd in de allerlaatste race beslist doordat Lauda weigerde in de regen te rijden. Eerder dat jaar liep de Oostenrijker zijn kenmerkende brandwonden op door een crash op de Nordschleife. Hunt won zijn enige titel daardoor.

Playboy Hunt doet zijn bijnaam eer aan

Het contrast tussen de twee maakte van 1976 een spannende strijd. Ferrari's Lauda was een nerdachtige coureur die tot in de late uurtjes zijn best deed de auto een milliseconde sneller te maken. Hunt op zijn beurt was een feestbeest die genoot van de glamour rondom de sport.

Zijn interviews waren dan ook erg vermakelijk, zo ook een interview met oud-coureur Stirling Moss over hoe het kan dat Hunt nog steeds zo snel is, ondanks allerlei regelwijzigingen. 'Big balls', luidde het antwoord van de in 1993 overleden Hunt.

Check het korte interview hieronder. En om de wat kortere F1 Kijktip iets leuker te maken ook nog een video van Hunt die niet bepaald blij is met collega Patrick Depailler...

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws