F1 Kijktip | Raikkonen test Suzuki uit bij Top Gear en maakt schakelfout Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Raikkonen test Suzuki uit bij Top Gear en maakt schakelfout

F1 Kijktip | Raikkonen test Suzuki uit bij Top Gear en maakt schakelfout

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze week gaan we terug naar 2012. Kimi Raikkonen maakte dat jaar zijn rentree in de Formule 1 na een afwezigheid van twee jaar. Eind 2009 verliet hij Ferrari voor een avontuur in de rallysport, maar in 2012 keerde de Fin terug in de koningsklasse van de racerij om zijn geluk te gaan beproeven bij Lotus. Reden genoeg voor Top Gear om de enkelvoudig wereldkampioen uit te nodigen voor een zeldzaam interview en een testritje op het circuit van het programma.

Raikkonen probeert Suzuki Liana uit

Raikkonen schuift aan bij presentator Jeremy Clarkson en wordt op de typische Top Gear-manier ondervraagd. Later duikt hij in een Suzuki Liana voor de rubriek Star in a Reasonably-Priced Car. Op een natte baan was hij niet de snelste, Lewis Hamilton was hem eerder met 1,4 seconden verschil te snel af, maar klopte hij alsnog wel namen als Mark Webber en Damon Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws