F1 Kijktip | Priester verstoort Formule 1-race en rent de baan op Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Priester verstoort Formule 1-race en rent de baan op

F1 Kijktip | Priester verstoort Formule 1-race en rent de baan op

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elke vrijdag een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze week één van de meest bizarre momenten uit de recente geschiedenis van de Formule 1. We gaan terug naar 2003, naar de Grand Prix van Groot-Brittannië van dat jaar. Ferrari's Rubens Barichello had bij het ingaan van de elfde ronde net Kimi Räikkonen ingehaald voor de leiding, totdat er opeens het onmogelijk geachte gebeurde. Een man in een kilt betrad de baan en rende op Hangar Straight recht tegen de rijrichting in.

Het zorgde voor een ronduit bizarre en gevaarlijke situatie. De auto's reden met dik 330 kilometer per uur op het rechte stuk, terwijl er een man op het asfalt hun richting opholde. De coureurs moesten dus ook nadrukkelijk uitwijken, iets wat een Jaguar maar ternauwernood lukte overigens.

De safety car werd de baan opgeroepen om de race te neutraliseren. Zodoende konden de de coureurs geen gevaar vormen voor de baanrenner, die in feite een gevaar voor zichzelf was. Een dappere marshal rende vervolgens achter de man aan om hem vol neer te halen en af te slepen.

Ierse ex-Priester verstoort meerdere sportwedstrijden

De man was ene Neil Horan, een Ierse ex-priester die naar eigen zeggen het woord van God wilde verspreiden en meerdere malen het einde van de wereld wilde voorspellen. Dat, naar eigen zeggen, woord van God verspreiden deed hij op de meest bizarre manieren. De Formule 1 was namelijk niet zijn eerste en ook niet zijn laatste actie. Eerder verstoorde hij ook al een tenniswedstrijd op Wimbledon en de tijdens een marathon op de Olympische Spelen van 2004 klampte Horan zich vast aan de leidende loper, die daardoor goud uit zijn handen zag glippen.

Voor zijn actie op Silverstone moest Horan een gevangenisstraf van twee maanden uitzitten. Voor zijn vergrijp in Athene, waar in 2004 de Olympische spelen gehouden werd, kreeg de Ier een boete van duizenden euro's en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws