F1 Kijktip | Fittipaldi maakt salto door de lucht en finisht op drie wielen Formule 1
Formule 1

F1 Kijktip | Fittipaldi maakt salto door de lucht en finisht op drie wielen

F1 Kijktip | Fittipaldi maakt salto door de lucht en finisht op drie wielen

Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elk weekeinde een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze week gaan we terug naar de Grand Prix van Italië van 1993. Even eerst de administratie: Damon Hill domineerde en won de race, Ferrari's Jean Alesi kwam veertig seconden later als tweede over de streep en Michael Andretti pakte in de McLaren zijn eerste en enige Formule 1-podium. De Amerikaan kwam een ronde later dan Hill binnen.

Daar gaat deze F1 Kijktip echter niet om. De camera's richtten zich na de race op het achterveld. Pierluigi Martini en Christian Fittipaldi van Minardi finishten als respectievelijk zevende en achtste (toentertijd niet genoeg voor punten), maar het was vooral de manier waarop die de aandacht trok.

Fittipaldi finisht op drie wielen

Op de streep wilde Fittipaldi zijn teamgenoot namelijk inhalen, maar hij verslikte zich in de passeerbeweging. Met zijn linkervoorwiel raakte hij op hoge snelheid het rechte achterwiel van Martini, waarna het neefje van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi zo de lucht in werd geslingerd. De bolide maakte vervolgens een salto en kwam weer terecht 'op zijn pootjes', ook al was één wiel al kapot.

Toch finishte Fittipaldi, omdat het incident vlak voor de finishlijn gebeurde. wel. Hoe? Dat kan je hieronder zien!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws