Goedgemutste Verstappen loopt binnen bij Sky-voorbeschouwing: 'Ik hoop dat ik niet stoor' Max Verstappen
Max Verstappen

Goedgemutste Verstappen loopt binnen bij Sky-voorbeschouwing: 'Ik hoop dat ik niet stoor'

Goedgemutste Verstappen loopt binnen bij Sky-voorbeschouwing: 'Ik hoop dat ik niet stoor'

Max Verstappen lijkt in Azerbeidzjan uitstekend in zijn vel te zitten. Terwijl Simon Lazenby en Paul di Resta voor Sky Sports F1 een kleine voorbeschouwing gaven van het Grand Prix-weekend in Baku kwam de Nederlander heel even buurten. Vol zelfvertrouwen grapt hij dat het verschrikkelijk voelde om na de Grand Prix van Monaco het kampioenschap te leiden, terwijl hij daarna ook nog even aangeeft dat hij het zeer rustig aan gedaan heeft na zijn meest recente overwinning.

'Ik hoop dat ik niet stoor', zo loopt Verstappen het interview in voor de Britse zender. 'Er ligt hier een heel lang recht stuk, zei Paul. Dat gaat interessant worden', vervolgt hij in een poging de analyse van Di Resta kracht bij te zetten. Lazenby, die prettig verrast was dat de Limburger even stopte, vroeg Verstappen hoe het voelde om na Monaco met de leiding in beide kampioenschappen weg te rijden. 'Verschrikkelijk', grapt de Red Bull Racing-coureur.

Op serieuzere toon gaat hij verder: 'Het is geweldig en het is voor het team heel erg goed dat we beide kampioenschappen leiden. Maar het jaar is nog heel lang dus we moeten blijven werken.' Verstappen is zeer tevreden met het feit dat hij in het vorstendom de hoogste trede van het ereschavot mocht vullen, maar weet dat zijn Oostenrijkse renstal niet stil kan zitten als ze het Mercedes een seizoen lang lastig willen maken.

Wanneer je een topprestatie neerzet zoals Verstappen in Monaco deed, moet er daarna uiteraard ruimte zijn om ook weer even bij zinnen te komen. Dat is exact wat Verstappen gedaan heeft gedurende de afgelopen twee weken. 'Ik ben een beetje naar de spa gegaan, heb wat massages gehad. Zeer doelgerichte activiteiten dus', meldt Verstappen met een glimlach achter zijn mondkapje, om de pundits weer met rust te laten.

Di Resta ziet ongekende drive bij Verstappen

Om maar even door te gaan over de man die ze net vergezelde, hebben Lazenby en Di Resta het vervolgens even over Verstappen. 'Ik denk dat het hem niets uitmaakt wat andere mensen van hem denken. Hij heeft zijn eigen visie en kent geen jaloezie. Hij racet zoals hij dat zelf doet en zou ook zijn beste vriend afmaken als dat hem de titel oplevert', meent Di Resta, die dit een eigenschap vindt die Verstappen onderscheidt van Lewis Hamilton.

'Ze hebben echter beiden enorm veel klasse en talent', benadrukt Di Resta. Voor de rest van het jaar wil hij Mercedes en haar topcoureur dus beslist niet afschrijven. De eerstvolgende Grand Prix, die van Baku, zal ons wederom een inkijkje geven in hoe de kaarten geschud zijn in 2021: 'Dit weekend gaat ons een goede indruk geven van of Red Bull het momentum van Monaco mee kan nemen naar Baku.' Is dit het geval dan zal de overwinning in Azerbeidzjan wederom binnen handbereik zijn voor Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws