Fallows hoopt op zege Aston Martin: 'Er zijn circuits waar het niet altijd gaat zoals verwacht' Formule 1
Formule 1

Fallows hoopt op zege Aston Martin: 'Er zijn circuits waar het niet altijd gaat zoals verwacht'

Fallows hoopt op zege Aston Martin: 'Er zijn circuits waar het niet altijd gaat zoals verwacht'

Dan Fallows hoopt dat Aston Martin dit seizoen een overwinning in de wacht kan slepen, maar tegelijkertijd probeert de technisch directeur van het team uit Silverstone realistisch te blijven. Aston Martin wil in deze fase van het seizoen de punten maximaliseren en de auto zo goed mogelijk doorontwikkelen. Dat zal cruciaal zijn in de strijd met Ferrari en Mercedes, aangezien het duidelijk is geworden dat inhalen op de baan niet altijd even gemakkelijk is.

Met vier podiums in de eerste vijf races heeft Aston Martin duidelijk laten zien dat het team een stap naar voren heeft gezet. Red Bull Racing lijkt op dit moment onklopbaar, maar Aston Martin streeft wel naar een zege. 'Ik zou graag willen zeggen dat een overwinning mogelijk is dit seizoen', zegt Fallows tegenover internationale media. 'Er zijn uiteraard circuits waar het niet altijd gaat zoals verwacht. Soms kunnen auto's met specifieke kenmerken zich onderscheiden, bijvoorbeeld in Monaco.'

Toch wil de technisch directeur nog niet te veel verwachten van het team en de coureurs. Ondanks een nieuwe derde plek voor Fernando Alonso in Miami, eindigde de Spanjaard ruim 26 seconden achter Max Verstappen. 'Eerlijk gezegd denk ik dat we realistisch zijn over onze huidige situatie. Onze focus ligt echt op het maximaliseren van de performance van de auto in de kortst mogelijke tijd. We zullen zien welke beloningen dat met zich meebrengt.'

Fallows: 'Beperkte mogelijkheden om in de races in te halen'

Aston Martin vecht momenteel met Ferrari en Mercedes. Inhalen tijdens de race is dan ook van cruciaal belang geworden, maar in Bakoe leek het haast onmogelijk te zijn om op de baan in te halen. 'Monaco is ook een extreem voorbeeld, maar we weten dat er circuits zijn waar we het maximale uit de auto moeten halen tijdens de kwalificatie, omdat er beperkte mogelijkheden zijn om in de races in te halen. Dat zal voor alle circuits gelden', geeft Fallows toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws