'RB19 voor 90 procent nieuw concept: Red Bull behoudt waarschijnlijk haar voorsprong' Formule 1
Formule 1

'RB19 voor 90 procent nieuw concept: Red Bull behoudt waarschijnlijk haar voorsprong'

'RB19 voor 90 procent nieuw concept: Red Bull behoudt waarschijnlijk haar voorsprong'

Red Bull Racing gaat ondanks het uitstekende 2022-seizoen het concept van de auto drastisch aanpassen. De Oostenrijkse renstal zal met de RB19 voor negentig procent een nieuw concept hebben. Eerder werd gesproken over een evolutie van de RB18, maar de gegevens die zijn verzameld door het team gedurende het afgelopen seizoen hebben ervoor gezorgd dat Red Bull veel aerodynamische structuren onder handen heeft genomen. De voortekenen lijken in ieder geval goed te zijn.

Ondanks de straf vanwege het overschrijden van het budgetplafond en het winnen van de constructeurstitel hebben de ontwerpers bij Red Bull niet stilgezeten. 'De RB19 zal voor negentig procent een nieuw concept zijn', weet het Italiaanse Autosprint te melden. 'Vandaar dat er op 3 februari in New York een gecamoufleerde RB18 getoond zal worden.' Dat is overigens geen nieuw trucje dat Red Bull uit de kast haalt. Vorig jaar toonde de Oostenrijkse renstal namelijk de conceptauto van de FIA met daarop de Red Bull-livery.

'Vanuit aerodynamisch oogpunt zal de RB19 heel anders zijn'

Toch is het best vreemd dat Red Bull ervoor kiest om de auto drastisch te ontwikkelen. Eerder werd namelijk gesproken van een upgrade van de auto die vorig jaar de titel op dominante wijze wist te winnen. 'Vanuit aerodynamisch oogpunt zal de bolide heel erg anders zijn. De afrondingen, de randen en de ontwikkelingen van de oppervlakten die direct in contact komen met de lucht zullen niet overeenkomen met het concept van de RB18.'

Ook onder de auto zullen er dus veel aanpassingen worden gedaan. De vloer is nu immers het belangrijkste onderdeel om downforce te genereren. 'Deze veranderingen zijn gebaseerd op nauwkeurige analyses van de prestaties en gegevens van het 2022-seizoen. Onder leiding van Pierre Waché, en onder de supervisie van Adrian Newey, lijkt het team de performance significant te hebben verhoogd, waardoor het haar voordeel op de concurrenten waarschijnlijk weet te behouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws