Ferrari brengt mogelijk kleine updates aan krachtbron voor GP Miami Formule 1
Formule 1

Ferrari brengt mogelijk kleine updates aan krachtbron voor GP Miami

Ferrari brengt mogelijk kleine updates aan krachtbron voor GP Miami

Ferrari gaat enkele kleine updates meenemen naar de Grand Prix van Miami. Tijdens het raceweekend in Imola heeft de Italiaanse renstal al geëxperimenteerd met een nieuwe vloer, maar deze zal niet op de auto zitten tijdens de allereerste race in Miami. Wel brengt Ferrari mogelijk een update mee voor de motor, voordat de reglementen rondom de krachtbronnen worden gehomologeerd.

Momenteel lijken Ferrari en Red Bull Racing de favorieten te zijn voor de overwinning in de Verenigde Staten. De vorige race in Imola werd nog gewonnen door Max Verstappen. De Oostenrijkse renstal bracht voor het Grand Prix-weekend een upgrade mee en dat lijkt een positief effect te hebben gehad. Ferrari probeerde tot nu toe vooral haar bolide te begrijpen, voordat zij met updates zouden komen, maar Mattia Binotto zei eerder al dat er kleine updates zouden komen in Miami. Daarna, voor de race in Spanje, volgen de grote upgrades.

The Race denkt ook dat de Italiaanse renstal enkele updates zal doen aan haar krachtbron. 'Het team is het seizoen begonnen met praktisch dezelfde hybride systemen als de tweede helft van het 2021-seizoen. Er wordt echter gezegd dat ze voor de homologatie datum een upgrade zullen uitvoeren. Misschien schakelen ze in Miami of Spanje al over naar een nieuwe motor.' Andere bronnen stellen juist weer dat Ferrari de kraan in de afgelopen races al iets meer hebben opengedraaid en dat zij nog meer kracht in hun motor hebben zitten.

Binotto ontkent geruchten over krachtbron

Binotto ontkent echter enkele geruchten over de motor. De teambaas stelt dat het team al het maximale uit de motor haalt en dat zij de motor niet hebben opgevoerd. Bovendien zou het ontwerp van de krachtbron ook anders zijn. 'Zeker als we kijken naar de verbrandingsmotor en de nieuwe brandstof. Bij de hybride systemen hebben we vorig jaar al wat ontwikkelingen doorgevoerd en sommige concepten daarvan hebben we behouden dit jaar. Gedurende de winter hebben we ons vooral gefocust op de betrouwbaarheid van onze motor', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws