CEO Volkswagen Group bevestigt intrede Audi en Porsche in F1 Formule 1
Formule 1

CEO Volkswagen Group bevestigt intrede Audi en Porsche in F1

CEO Volkswagen Group bevestigt intrede Audi en Porsche in F1

Porsche en Audi gaan hun intrede doen in de Formule 1, heeft de CEO van de Volkswagen Group Herbert Diess verteld aan persbureau Reuters.com. De plannen van de Volkswagen Group waren al langer bekend en de twee autofabrikanten zouden vanaf 2026 hun intrede moeten doen in de sport. De CEO geeft aan dat de plannen van Porsche in eerste instantie al een stuk concreter waren dan de plannen van Audi.

De plannen van de twee autofabrikanten waren al bekend tijdens het afgelopen seizoen. In eerste instantie was het nog niet bekend in welke vorm de beide namen de sport zouden binnentreden, maar daar is in de afgelopen maanden steeds meer duidelijk over geworden. Zo lijkt Porsche te gaan samenwerken met Red Bull Racing en zal de Duitse autofabrikant vooral fungeren als motorleverancier. Audi gaat waarschijnlijk een bestaand team overnemen en gaat daarmee dus een stapje verder dan Porsche.

Na maandenlange speculatie lijkt de kogel nu dus door de kerk. De CEO van de Volkswagen Group heeft aangegeven dat zowel Porsche als Audi achter hun Formule 1-droom aan gaan. De intrede van de beide autofabrikanten zou samen moeten vallen met het nieuwe motorreglement van 2026, maar daar zitten nog enkele haken en ogen aan. De huidige Formule 1-teams willen niet te veel concessies doen ten opzichte van Porsche en Audi. Diess heeft aangegeven dat Porsche momenteel wat verder is in haar plannen dan Audi.

Volkswagen Group gaf in april toestemming

De Volkswagen Group gaf in april groen licht voor een Formule 1-intrede vanaf het 2026-seizoen. Het was echter nog even wachten op de confirmatie van beide fabrikanten. Red Bull en Porsche zouden hierin nu hun eigen weg gaan slaan, terwijl Audi nog op zoek is naar een samenwerkingspartner. Sauber zou op het moment op poleposition staan, wat een verrassing is, aangezien Audi eerst in zee wilde gaan met McLaren. De concrete plannen, vooral die van Audi, laten dus nog even op zich wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws