Horner verwacht reactie van Ferrari: 'Ze zullen ijzersterk zijn in Miami' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht reactie van Ferrari: 'Ze zullen ijzersterk zijn in Miami'

Horner verwacht reactie van Ferrari: 'Ze zullen ijzersterk zijn in Miami'

Christian Horner verwacht dat Ferrari ijzersterk zal terugkomen tijdens de Grand Prix van Miami. Red Bull Racing wist met Max Verstappen en Sergio Pérez een één-twee te boeken tijdens de thuisrace van de Italiaanse renstal. Ondanks dat Red Bull ijzersterk was in Imola, weet Horner dat het nog alle kanten op kan gaan in de komende races.

De Brit was uitermate tevreden over de één-twee tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. 'Het was een geweldig antwoord op onze moeilijkheden in Melbourne', zegt Horner bij Speedweek. 'De mensen in Engeland en Japan hebben fantastisch werk geleverd. We hebben onze kansen uitstekend benut.' De uitvalbeurt van Verstappen heeft pijn gedaan bij de Oostenrijkse renstal, maar de Red Bull-teambaas gaf niet op. 'We kunnen nu nog meer zelfvertrouwen meenemen na dit weekend.'

Na de race in Australië werd er veel gesproken over de afstelling van de RB18. De banden van Verstappen sleten veel sneller dan de banden van Ferrari-rijder Charles Leclerc. In Imola gebeurde echter het tegenovergestelde. 'De banden zijn momenteel een groot probleem. In Imola konden we de banden snel in het juiste werkvenster krijgen, maar in Melbourne hadden we er juist grote moeite mee. Leclerc had juist in Imola grote problemen met zijn banden. Daardoor vielen de sprint- en de hoofdrace onze kant op.'

Horner: 'Het zal gaan om de kleine nuances'

De afgelopen vier Grands Prix hebben Verstappen en Leclerc om en om de races gewonnen. Horner ziet dan ook dat de nuances momenteel het verschil maken tussen Red Bull en Ferrari. Bovendien verwacht hij een reactie van de Scuderia. 'Ferrari heeft een goede auto en goede coureurs. Alles moet goed gaan voor ons om ze te kunnen verslaan. Ferrari had ook gewoon pech in Imola. Ik weet zeker dat ze sterk terugkomen in Miami. De balans zal van race tot race verschillen', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws