Ferrari kijkt uit naar GP Amerika: 'Kunnen onze nieuwe pk's goed gebruiken hier' Formule 1
Formule 1

Ferrari kijkt uit naar GP Amerika: 'Kunnen onze nieuwe pk's goed gebruiken hier'

Ferrari kijkt uit naar GP Amerika: 'Kunnen onze nieuwe pk's goed gebruiken hier'

Ferrari is verwikkeld in een spannende strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap en dus staat er nog veel op het spel in de laatste zes races. Enrico Gualteri, hoofd van de motoren bij Ferrari, blikt vooruit op de Grand Prix van de Verenigde Staten en kijkt met tevredenheid naar de nieuwe motor van de 'Scuderia'.

'Austin is een zeer gevarieerde baan, met veel verschillende bochten. Het zal zeer belangrijk worden om een goede balans te vinden met een efficiënte hoeveelheid downforce', aldus Gualteri in de vooruitblik van het team. 'Het lijkt redelijk warm en winderig te gaan worden, dus dat maakt het allemaal nog wat interessanter.' Ferrari introduceerde tijdens de GP van Rusland een upgrade voor de motor. Dankzij een efficiëntere elektrische infrastructuur hebben de Italianen wat extra paardenkrachten tot hun beschikking.

'Onze nieuwe motor lijkt in ieder geval goed te werken. We hebben de elektrische systemen een stuk efficiënter in kunnen richten. Het heeft veel moeite gekost, maar daardoor hebben we wel weer een stap in de goede richting gezet. Een flinke upgrade dus.' Met het oog op volgend jaar is het natuurlijk belangrijk om een goede motor klaar te hebben staan. 'Het is goed dat we dit nu al konden doen, om de motor te kunnen testen in verschillende omstandigheden. Daarnaast willen we echter ook derde worden in het kampioenschap. Daarvoor kunnen we de extra paardenkrachten goed gebruiken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws