Ferrari neemt gloednieuwe F1-simulator in gebruik met oud Red Bull-topman als toezichthouder Formule 1
Formule 1

Ferrari neemt gloednieuwe F1-simulator in gebruik met oud Red Bull-topman als toezichthouder

Ferrari neemt gloednieuwe F1-simulator in gebruik met oud Red Bull-topman als toezichthouder

Ferrari gaat gebruik maken van een gloednieuwe simulator voor de F1-activiteiten. Bij La Gazzetta dello Sport wordt gemeld dat het team eindelijk klaar is met de constructie van een nieuw systeem waaraan ze al meer dan twee jaar werken. Dit moet de concurrentiestrijd van Ferrari in 2021 en 2022 kracht bij zetten. Enige tijd geleden hebben ze daarnaast een Red Bull Racing-topman aangetrokken om de leiding te nemen over de nieuwe apparatuur.

'De huidige simulator zal vervangen worden door een revolutionaire nieuwe simulator waar Ferrari al meer dan twee jaar aan werkt', wordt gemeld. 'Recentelijk is de machine geïnstalleerd in een speciaal gebouw, naast de sportmanagement-faciliteiten in Maranello.' Op eigen grond staat nu dus een simulator die accurater te werk gaat dan haar voorganger. Dat moet voor een verbetering in de ontwikkeling van het team zorgen.

Charles Leclerc, Carlos Sainz en de testcoureurs van Ferrari zullen spoedig plaatsnemen in de vernieuwde apparatuur. In eerste instantie wordt het oude materiaal vergeleken met het nieuwe zodat de ingenieurs de simulatie kunnen finetunen, om vervolgens de bouw van de 2022-bolide te laten verlopen via het nieuwe materiaal.

Ferrari ziet volgens het Italiaanse medium de bouw van de nieuwe simulator dan ook als een zeer belangrijk onderdeel van de titelstrijd vanaf 2022. Wegens de vernieuwde aerodynamische reglementen die eraan zitten te komen zullen de teams een vrijwel totaal nieuwe auto moeten bouwen. Ferrari gaat dit dus doen middels de geavanceerdere simulator.

Voormalig Red Bull-man leidt project van Ferrari in F1

Hoe de nieuwe simulator er precies uit ziet, is niet bekend. De Italiaanse renstal wil dit geheim houden om te zorgen dat concurrenten niet af kunnen kijken. De vorige editie van de simulator, de spin genaamd, was een capsule die op hydraulische palen stond waarmee de acceleratie van een F1-auto werd nagebootst. Deze simulator heeft van 2009 tot nu dienst gedaan, maar is nu afgeschreven.

Hoe de nieuwe simulator beweging na gaat bootsen, is niet duidelijk, maar wel weet het medium te melden dat er een voormalig Red Bull-man aan het roer staat van het project, met de naam Marco Adurno. Circa anderhalf jaar geleden plukte het team van Mattia Binotto de expert weg bij de Oostenrijkse concurrenten. Er wordt overigens verwacht dat deze simulator ook gebruikt gaat worden voor de resterende ontwikkeling van de SF21, de 2021-bolide van Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws