Ferrari optimistisch na goede start 2024: 'Nog een stap en we kunnen Red Bull onder druk zetten' Formule 1
Formule 1

Ferrari optimistisch na goede start 2024: 'Nog een stap en we kunnen Red Bull onder druk zetten'

Ferrari optimistisch na goede start 2024: 'Nog een stap en we kunnen Red Bull onder druk zetten'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is zeer content met de start van het seizoen. Achter het oppermachtige Red Bull Racing neemt de Italiaanse renstal de tweede plek in het constructeurskampioenschap in en hoewel het gat naar het team van Max Verstappen en Sergio Pérez momenteel nog altijd aanzienlijk is, gelooft de Fransman dat Ferrari de kloof kan dichten.

Met twee derde plaatsen is Ferrari prima begonnen aan 2024. Ferrari lijkt na de eerste twee wedstrijden van het jaar de belangrijkste uitdager te zijn van Red Bull, dat beide GP's met een dubbelzege afsloot. Ondanks de nog altijd comfortabele voorsprong ziet Vasseur dat Ferrari de kampioensformatie aan het naderen is en dat geeft de 55-jarige Ferrari-teambaas veel hoop voor de toekomst.

"Toen we een seconde achter hen zaten, voelden we ons wel aardig kansloos. Met onze goede start die we nu hebben, kunnen we het gevecht aan', lijkt Vasseur tegenover Motorsport.com vooral op de langere termijn te doelen. 'Ik wil niet pessimistisch zijn, want we hebben op zich een goed weekend gehad. We moeten optimistisch blijven. Dit weekend hadden we genoeg goede momenten. Het is wel duidelijk dat Red Bull voorlopig nog wel voor ligt', aldus Vasseur, die een sterk punt van Red Bull in Saoedi-Arabië naar voren zag komen.

'In Jeddah was het voor hen makkelijk om in te halen vanwege hun topsnelheid. Daar was voor gekozen. In andere gevallen zullen wij meer kans maken', denkt de Fransman, die de realiteit echter niet uit het oog wil verliezen. 'In de kwalificatie is het verschil (met Red Bull) ongeveer twee a drie tienden, in de race lijkt het wat meer te zijn. Het is lastig in te schatten, want we weten nog niet of ze al op hun maximum zitten. Het voelt nu wel positief, want als we een stap maken, dan kunnen we ze onder druk zetten.'

Goede start belangrijk voor Ferrari

Na een belabberde start in 2023 heeft de Italiaanse renstal toch al flink wat belangrijke punten kunnen scoren, al wil Vasseur nog niet te veel kijken naar de positie in het kampioenschap. 'We zijn nog niet bezig met het kampioenschap, maar we hebben nu iets van 45 (het zijn er 49) punten', zegt de Fransman. Vorig jaar hadden we na drie races er nog maar 25. Het is voor ons heel belangrijk dat we goed zijn begonnen', zegt de teambaas, die ook positieve kritieken over de SF-24 van coureurs Sainz en Leclerc heeft ontvangen. 'Het is een solide basis, want de coureurs kunnen veel sneller begrijpen wat de auto doet. Daardoor kunnen wij weer sneller inzien op welk terrein we de auto moeten verbeteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws