Van Overdijk hoopt op 'aparte verhalen' tijdens Verstappen-dominantie: 'Waar anders over praten?' Opinie
Opinie

Van Overdijk hoopt op 'aparte verhalen' tijdens Verstappen-dominantie: 'Waar anders over praten?'

Van Overdijk hoopt op 'aparte verhalen' tijdens Verstappen-dominantie: 'Waar anders over praten?'

Er stond afgelopen weekend in Saoedi-Arabië opnieuw geen maat op Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing hoefde zich geen moment zorgen te maken en leek de overwinning ogenschijnlijk met speels gemak naar huis te rijden. Robert van Overdijk, de directeur van Circuit Zandvoort, verwacht dat hier op de korte termijn geen verandering in komt en dat er voor de rest van het seizoen weinig spanning zal zijn.

Na de start leek Verstappen op het Jeddah Corniche Circuit meteen aan de horizon te verdwijnen, maar na een crash van Aston Martin-coureur Lance Stroll zorgde de safetycar ervoor dat Verstappen weer opnieuw moest beginnen. Sterker nog: omdat Lando Norris besloot om geen pitstop te maken, terwijl onder meer Verstappen dat wel deed, reed de McLaren-coureur kortstondig aan de leiding en moest de Nederlander zijn Britse opponent op het circuit passeren.

Van Overdijk zegt in de F1 aan Tafel-podcast desgevraagd dat de komst van de safetycar, die het veld weer bij elkaar bracht, één van de weinige dingen is die de races nog wat kleur kan geven. 'Ik denk dat het voor de rest van het seizoen gaat gelden dat je afhankelijk bent van allerlei andere verhalen om zo'n weekend spannend te houden', doelt de circuitdirecteur op de dominantie van Verstappen.

'Zonder bijzondere verhalen is er niet veel aan'

Omdat Verstappen net als vorig seizoen weer met kop en schouders boven de rest van het veld uitsteekt, moeten er andere bijzondere dingen plaatsvinden om nog van enige spanning te kunnen spreken, zo zegt Van Overdijk. 'Stel dat dit niet met (Carlos, red.) Sainz niet gebeurd was en er geen nieuwe debutant gekomen zou zijn, waar hadden we dit weekend, even los van het Horner-verhaal, dan over moeten praten?', vraagt hij zich hardop af. 'Als er geen gekke dingen gebeuren op de baan en er geen verhalen te vertellen zijn, dan is er natuurlijk niet heel veel aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws