Horner vraagt geduld van Tsunoda voor Red Bull-overstap: 'Nog niet op dat niveau' Formule 1
Formule 1

Horner vraagt geduld van Tsunoda voor Red Bull-overstap: 'Nog niet op dat niveau'

Horner vraagt geduld van Tsunoda voor Red Bull-overstap: 'Nog niet op dat niveau'

Christian Horner denkt dat Yuki Tsunoda nog niet klaar is voor een overstap naar Red Bull Racing. De teambaas van de Oostenrijkse renstal is echter wel tevreden met de progressie die de coureur weet te boeken bij het team van AlphaTauri, maar de Japanner zal voorlopig geduldig moeten wachten aangezien Red Bull momenteel kan beschikken over twee goede rijders. Daarnaast weet Tsunoda zelf ook dat er nog enkele dingen zijn die hij moet verbeteren.

Franz Tost was eerder lovend over de jonge Japanse coureur. De AlphaTauri-teambaas stelde dat Tsunoda langzamerhand klaar is voor een overstap naar het grote Red Bull. Horner heeft zo zijn bedenkingen. 'Ik denk dat hij nog niet op dat niveau zit', wordt de Brit geciteerd door Motorsport.com. 'Maar hij is geweldige progressie aan het boeken. We zien hoe hij als coureur volwassen aan het worden is. Hij beschikt absoluut over de snelheid en ik weet zeker dat naarmate hij meer ervaring opdoet, hij nog completer wordt.'

Momenteel lijkt er ook geen plek te zijn bij het team van Red Bull, aangezien Max Verstappen en Sergio Pérez nog wel even verbonden zijn aan de Oostenrijkse renstal. 'We zijn tot eind 2024 voorzien. Maar het beste wat Yuki kan doen is op zeer hoog niveau blijven presteren bij AlphaTauri.' Naast het feit dat beide Red Bull-coureurs nog een contract hebben bij het team, presteren ze momenteel uitstekend. Verstappen en Pérez hebben allebei twee zeges op hun naam staan dit seizoen en de achterstand van de Mexicaan is slechts zes punten.

Tsunoda: 'Focus me op wat ik heb bij AlphaTauri' 

Tsunoda laat zich gelden als leider van het team van AlphaTauri. De Italiaanse renstal is niet in staat om consistent mee te doen in het middenveld, maar de Japanner heeft wel al twee punten weten te scoren. Met een eventuele overstap is Tsunoda nog niet bezig. 'Om eerlijk te zijn, focus ik me momenteel echt op wat ik nu heb bij AlphaTauri', geeft hij aan bij Speedcafe. 'Er zijn nog veel dingen om aan te werken. Ik voel me klaar, maar tegelijkertijd moet ik mezelf eerst meer verbeteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws