Ferrari werkt hard aan rechtelijnsnelheid: 'Moeten dichter bij Red Bull komen' Formule 1
Formule 1

Ferrari werkt hard aan rechtelijnsnelheid: 'Moeten dichter bij Red Bull komen'

Ferrari werkt hard aan rechtelijnsnelheid: 'Moeten dichter bij Red Bull komen'

Carlos Sainz hoopt met de nieuwe Ferrari het gat naar Red Bull Racing qua rechtelijnsnelheid te kunnen dichten. Vorig seizoen creëerde geen enkele F1-bolide zo weinig luchtweerstand als de RB18, maar Sainz heeft goede hoop dat het in 2023 anders zal zijn. De coureur van de Italiaanse renstal heeft echter nog maar weinig duidelijkheid, aangezien de cijfers van andere renstallen niet volledig helder zijn. Toch kijkt Sainz positief terug op de testdagen in Bahrein.

Red Bull en Ferrari zagen er sterk uit tijdens de testdagen. Het verschil tussen beide teams is voor de coureurs nog niet duidelijk. 'Ik weet het niet', is het antwoord van Sainz tegenover PlanetF1. 'Ik weet niet exact met welke motorstanden ze hebben gereden.' Wel hoopt de Spanjaard dat Ferrari op één specifiek gebied een stap heeft kunnen zetten. 'Het maakt deel uit van de evolutie van onze auto's, waarbij we proberen om minder luchtweerstand te creëren en dichter bij Red Bull willen komen op de rechte stukken.'

'Gaan we sneller zijn dan hen op de rechte stukken? We weten het niet', vervolgt Sainz. Vorig jaar kon Red Bull in ieder geval een groot gat slaan qua rechtelijnsnelheid. Ondanks dat Sainz nu nog niet veel weet over de nieuwe auto's, voelt hij zich goed na de testdagen. 'Ik kon veel meer dingen testen, de auto beter begrijpen en de richting bepalen waarin ik de auto in de toekomst wil hebben. Ik kon verschillende dingen proberen, wat me vorig jaar juist niet erg lukte. Daar had ik de hele eerste seizoenshelft last van.'

Sainz: 'Ferrari meer goede momenten bezorgen'

Voor Ferrari staat nu een uitermate belangrijk jaar voor de deur. De Italiaanse renstal heeft Mattia Binotto natuurlijk ontslagen en nu moet Frédéric Vasseur het team leiden. De Fransman moet samen met zijn coureurs weer een titel naar Maranello brengen. Voor Sainz zijn de doelen ook duidelijk. 'Proberen om meer te winnen. Ik wil Ferrari meer overwinningen geven, meer goede momenten bezorgen en ervoor zorgen dat de mensen in de fabriek wat meer mooie dagen kennen', aldus de enkelvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws