Lawrence Stroll: 'Ik zou geridderd moeten worden' Formule 1
Formule 1

Lawrence Stroll: 'Ik zou geridderd moeten worden'

Lawrence Stroll: 'Ik zou geridderd moeten worden'

Lawrence Stroll zou geridderd moeten worden, zo vindt Lawrence Stroll zelf. De miljardair wordt in de Formule 1-wereld wel eens verguisd omdat hij zoon Lance altijd een stoeltje garandeert, terwijl de wisselende prestaties van Lance Stroll niet altijd overtuigend genoeg zijn om dat plekje ook te rechtvaardigen, maar daar trekt vader Stroll zich niks van aan.

Toegegeven, de Canadees heeft wel een goede reden om zichzelf naar voren te schuiven om geridderd te worden. De eigenaar van het Formule 1-team van Aston Martin en uitvoerend bestuurder van het Aston Martin-merk heeft heel wat banen gered, zo legt hij zelf uit. 'Ik zou geridderd moeten worden voor wat ik gedaan heb', aldus Stroll senior volgens Autocar.co.uk. 'Ik heb duizenden banen gered en ik heb een nieuwe Formule 1-fabriek laten bouwen. Dat heeft honderden miljoenen gekost.' In totaal heeft Stroll zo'n anderhalf miljard pond in het bedrijf gestoken: 'Dat is een absurde investering. Het laat zien dat ik in het bedrijf geloof. Je stopt niet zoveel geld in een bedrijf als je niet in de toekomst van dat bedrijf gelooft.'

Groei bij Aston Martin te bespeuren

Daar heeft de 63-jarige Stroll een goed punt. Het automerk Aston Martin stond er niet goed voor, toen het mede door Stroll werd overgenomen in 2020, en het Formule 1-team van Force India stond op omvallen toen Stroll besloot om de boel over te nemen. Inmiddels staat het team er uitstekend voor. Vorig jaar begon Aston Martin nog zwak aan het seizoen, maar met zes podiumplekken voor Fernando Alonso staat het Britse team nu derde bij de constructeurs en is het in een strijd met Mercedes verwikkeld om de tweede plek. Zoon Lance presteert zwakker, en dat lijkt Stroll senior niet al te populair te maken in de paddock, terwijl eerdere teameigenaren vaak wel geprezen werden als ze veel geld in hun team staken.

Na wat ups and downs lijkt de stijgende lijn ook ingezet te zijn bij het bedrijf Aston Martin. Aan het begin van oktober 2022 was het gehele bedrijf nog maar een half miljard waard, waarmee de waarde lager lag dan dat van een Formule 1-team, maar inmiddels is de marktwaarde alweer gestegen tot drie miljard. 'Bij mijn andere investeringen heb ik ook gewonnen', aldus Stroll, die bij Aston Martin hetzelfde verwacht. Het is wel de vraag of hij blijft vasthouden aan zoon Lance als hij echt een gooi wil doen naar het contructeurskampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws