Horner sprak met Vasseur na VT1: 'Schade aan de Ferrari was aanzienlijk' Formule 1
Formule 1

Horner sprak met Vasseur na VT1: 'Schade aan de Ferrari was aanzienlijk'

Horner sprak met Vasseur na VT1: 'Schade aan de Ferrari was aanzienlijk'

Christian Horner stelt voor om de derde vrije training op vrijdag te verlengen, mochten de reparatiewerkzaamheden aan het circuit niet tijdig voor VT2 zijn afgerond. De eerste oefensessie van de Grand Prix van Las Vegas werd namelijk al na acht minuten stilgelegd, nadat Carlos Sainz was stilgevallen op het rechte stuk. De Ferrari-coureur reed over een putdeksel, die vervolgens losraakte. De FIA besloot de sessie niet meer te hervatten en eerst alle putdeksels op het circuit te controleren. De teams verloren hierdoor kostbare baantijd.

De F1-coureurs en teams hadden zich ongetwijfeld ingesteld op het vergaren van zoveel mogelijk data tijdens de eerste oefensessie in de straten van Las Vegas. Die plannen konden echter al na enkele minuten de prullenbak in, nadat een losse putdeksel ervoor had gezorgd dat de training niet meer kon worden hervat.

Het kost de coureurs enorm veel baantijd en Horner baalt daar wel van. 'Het is jammer dat we nu niet kunnen rijden', zegt de vijftigjarige teambaas van Red Bull Racing bij Sky Sports. 'De sessie kwam net op gang. Ze (Verstappen en Pérez, red.) zeiden dat het voelde alsof ze op slicks in de regen aan het rijden waren, maar dat is normaal met nieuw asfalt. Met name in de remzones was het tricky.'

Horner is op de hoogte van de problemen in Las Vegas en hij toont de begrip voor de situatie. De Brit hoopt echter wel dat de FIA ook meedenkt met de teams. 'Ik denk dat het frame rond een putdeksel het heeft begeven. Ze moeten alles controleren om er zeker van te zijn dat er veilig gereden kan worden. Deze auto's liggen zo dicht op de grond en gaan ontzettend hard. We moeten ervoor zorgen dat het veilig is. Er zal mogelijk gelast moeten worden, maar ik denk dat ze het wel opgelost hebben voor vanavond. Mocht het te lang duren, dan denk ik dat ze VT3 bijvoorbeeld maar moeten verlengen', aldus Horner.

Schade bij Ferrari aanzienlijk

Horner laat weten ook al even contact gezocht te hebben met Ferrari om te polsen hoe groot de schade is aan de SF-23 van de onfortuinlijke Sainz. Het zag er niet goed uit, zo kreeg de teambaas van Max Verstappen te horen. 'Ik heb al even kort gesproken met Fred (Vasseur, red.) en hij zei dat de schade aanzienlijk was aan de Ferrari, maar bij ons is vooralsnog alles in orde', laat Horner weten.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws