Fittipaldi overtuigd van ommekeer Mercedes en Hamilton: 'Ze zullen alleen maar sterker worden' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi overtuigd van ommekeer Mercedes en Hamilton: 'Ze zullen alleen maar sterker worden'

Fittipaldi overtuigd van ommekeer Mercedes en Hamilton: 'Ze zullen alleen maar sterker worden'

Emerson Fittipaldi weet zeker dan Mercedes en Lewis Hamilton de ommekeer nog kunnen maken. Momenteel loopt het niet geweldig bij de zevenvoudig wereldkampioen, maar Fittipaldi ziet dat Hamilton ook vooral veel pech heeft gehad. Daarnaast is de auto van Mercedes momenteel niet sterk genoeg om mee te doen met Ferrari en Red Bull Racing. De Braziliaan weet echter dat de problemen van de Duitse renstal niet komen van de krachtbron.

George Russell staat momenteel boven teamgenoot Hamilton in het kampioenschap. De 103-voudig racewinnaar had het vooral in Imola heel erg lastig. 'Aan het begin van het jaar kwam Lewis terug en pakte hij goede resultaten', zegt Fittipaldi bij VegasInsider. 'Hij presteerde in ieder geval beter dan Russell. Ik denk dat de omstandigheden in Imola hem vooral tegenwerkten. Hij zal sterk terugkomen.'

Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna hebben Hamilton en Wolff meerdere gesprekken met elkaar gevoerd. De coureur leek duidelijk ontevreden over de bolide. De teambaas beloofde zijn coureur dan ook een betere auto. 'Hamilton en Wolff zeiden na afloop dat ze bij Mercedes keihard zouden gaan werken', vervolgt Fittipaldi. 'Dat gaan ze zeker ook doen en daar zal het team alleen maar sterker door worden.'

Fittipaldi: 'Het ligt niet aan de Mercedes-motor'

Normaliter loopt de krachtbron van Mercedes heel hard. In Imola kon Hamilton echter niet voorbij aan Pierre Gasly, ondanks dat hij gebruik kon maken van DRS. Toch ziet Fittipaldi dat het probleem niet bij de motor ligt. 'Als Mercedes en McLaren naast elkaar legt dan zie je dat ze allebei dezelfde krachtbron gebruiken. Maar je ziet dat McLaren op het moment een stuk sneller is dan Mercedes. Dan ligt het dus niet aan de motor, maar aan het chassis. Er is in ieder geval iets dat verbeterd moet worden', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws