Fittipaldi genoot van DRS bij Verstappen-Leclerc: 'Geweldige verbetering' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi genoot van DRS bij Verstappen-Leclerc: 'Geweldige verbetering'

Fittipaldi genoot van DRS bij Verstappen-Leclerc: 'Geweldige verbetering'

In Melbourne krijgen de F1-coureurs voor het eerst te maken met maar liefst vier DRS-zones. Een goede zaak, naar de mening van Emerson Fittipaldi. De tweevoudig wereldkampioen vindt het systeem een waardevolle toevoeging aan het 'nieuwe racen' wat de Formule 1 in 2022 heeft geïntroduceerd.

Verstappen vs Leclerc

Fittipaldi prees de nieuwe aerodynamische pakketten, maar ook de rol die DRS speelde in de strijd om de eerste plaats tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. 'Naar mijn mening was het een geweldige verbetering die zorgde voor een meer competitieve race, waarin de coureurs dichter bij elkaar konden rijden', aldus de Formule 1-wereldkampioen van 1972 en 1974.

De oud-coureur onderstreept dat de twee rivalen vooral in de laatste ronden van de race erg dicht op elkaar reden. Dat was ook het geval in de hogesnelheidsbochten, waar dat de afgelopen jaren niet mogelijk was. 'In de laatste ronden van de race zijn de banden al verbruikt en dagen ze elkaar nog steeds uit', vervolgt de Braziliaan. 'Dat bevalt me wel. Het is een grote verbetering.'

GP Australië

Fittipaldi kijkt verder uit naar de Grand Prix van Australië waar een aantal grote veranderingen zijn doorgevoerd op het circuit van Albert Park. Zo krijgen de coureurs in Melbourne voor het eerst te maken met maar liefst vier DRS-zones. Fittipaldi is ervan overtuigd dat dat voor een geweldige show zal zorgen: 'Het publiek zal de winnaar zijn', zegt de oud-coureur over de aanpassingen die het spektakel moeten vergroten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws