Alpine heeft hoge verwachtingen van Gasly: 'We willen dat hij de technische leider wordt' Formule 1
Formule 1

Alpine heeft hoge verwachtingen van Gasly: 'We willen dat hij de technische leider wordt'

Alpine heeft hoge verwachtingen van Gasly: 'We willen dat hij de technische leider wordt'

De CEO van Alpine, Laurent Rossi, verwacht dat Pierre Gasly de rol als leider op het gebied van techniek zal gaan vervullen. Bij zijn voormalige team AlphaTauri liet de Fransman blijken erg effectief te zijn wat betreft het brengen van feedback. Bij Alpine verwachten ze dus niks minder.

De afgelopen seizoenen werd het team van Alpine vaak vierde of vijfde in het constructeurskampioenschap, maar het doel is om constant mee te kunnen vechten voor overwinningen. Daarbij is goede technische feedback van belang. 'Hopelijk brengt Pierre wat we nodig hebben en dat is het verder doorontwikkelen van de auto. Momenteel zitten we nog steeds in het middenveld en we willen graag de volgende stap maken', begint Rossi, geciteerd door Motorsport.com.

Rossi: 'We willen dat Gasly het team laat groeien'

Volgens de CEO kan Gasly wat betreft de ontwikkeling echt iets betekenen voor Alpine. 'Daarvoor heb je coureurs nodig die niet alleen hard kunnen rijden en punten scoren met de potentie die de auto heeft, maar ook rijders die de auto naar een hoger plan tillen', vervolgt de Fransman. Behalve in de fabriek, verbeteren de teams hun wagens ook tijdens de raceweekenden. 'Het betekent dat je vanaf vrijdagochtend al goede feedback aan het team geeft en het team in de juiste richting dirigeert om de auto beter te maken', benoemt Rossi.

Rossi legt dan ook de link met de eerdere samenwerking van Gasly. 'We hopen in ieder geval dat Pierre dit ook bij ons kan brengen. Volgens mij was hij bij AlphaTauri in vele opzichten de technische leider van het team. We willen graag dat hij daar bij ons mee doorgaat', zo is Rossi enthousiast. 'Dat hij het team laat groeien en zelf meegroeit, zodat we samen een hoger niveau kunnen aantikken', eindigt Rossi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws