Ford blij met versnelde samenwerking met Red Bull: '2026 begint effectief gezien morgen al' Formule 1
Formule 1

Ford blij met versnelde samenwerking met Red Bull: '2026 begint effectief gezien morgen al'

Ford blij met versnelde samenwerking met Red Bull: '2026 begint effectief gezien morgen al'

Mark Rushbrook, het hoofd van de motorsportafdeling van Ford, is tevreden met de samenwerking met Red Bull Racing. Bij Ford merkt men namelijk dat alles in een sneltreinvaart gaat en dat het merk nu al de kans heeft gehad om veel bij te kunnen dragen. Dat is volgens Rushbrook heel erg belangrijk, want het 2026-seizoen staat al relatief snel voor de deur in zijn ogen.

Red Bull en Ford gaan officieel samenwerken vanaf 2026. Dat betekent niet dat het Amerikaanse automerk niet al achter de schermen bezig is met de regerend kampioen. 'Ik zou zeggen dat de samenwerking intensief is', zegt Rushbrook bij Speedcafe. 'De samenwerking is verder en sneller gevorderd dan we aanvankelijk hadden gedacht wat betreft de mogelijkheid om bij te dragen aan het programma, de technische middelen die we hebben, of het nu gaat om mensen of faciliteiten. Het is een geweldig partnerschap.'

Het vertrek van Honda opende de deuren voor Ford om een samenwerking aan te gaan met Red Bull. Het Amerikaanse merk was echter niet de eerste optie voor Red Bull, aangezien Porsche op poleposition leek te staan een jaar geleden. Ford is blij dat de deal met de Oostenrijkse renstal wel snel in kannen en kruiken was, want er is nog voldoende voorbereiding nodig. 'Racen in 2026 begint effectief gezien al morgen voor ons, dus het is snelle samenwerking en partnerschap.'

Ford: 'Leren al veel en passen veel toe op dat gebied'

Ford zal zich vooral gaan richten op de elektrische systemen van de Red Bull-motor. De rest zal worden ontwikkeld door Red Bull Powertrains. Die autonomie voor Red Bull was een belangrijk onderdeel van de deal. 'Ja we gaan over het hybride gedeelte, maar we leren al zoveel en passen al zoveel toe op dat gebied. Denk aan de batterijceltechnologie, de motoren en de besturingssoftware voor deze motoren. Dus hybride kan ons nog steeds een geweldige kans bieden', aldus Rushbrook.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws