Marko kan lachen om foto's van vloer RB19: 'Niemand was geïnteresseerd in de Mercedes-auto' Formule 1
Formule 1

Marko kan lachen om foto's van vloer RB19: 'Niemand was geïnteresseerd in de Mercedes-auto'

Marko kan lachen om foto's van vloer RB19: 'Niemand was geïnteresseerd in de Mercedes-auto'

Helmut Marko vond het niet leuk dat andere teams de vloer van de RB19 makkelijk op de foto konden zetten na de crash van Sergio Pérez, maar de adviseur van Red Bull Racing weet dat de renstallen weinig aan de foto's hebben. De Oostenrijker ziet de Red Bull-bolide als een geheel werken, waardoor foto's van de vloer niet voldoende zullen zijn voor de andere teams. Marko vond het wel opmerkelijk dat de andere teams weinig interesse hadden in de auto's van Ferrari en Mercedes, die ook in de lucht hingen.

Dit weekend waren meerdere vloeren open en bloot te fotograferen omdat deze omhoog werden gehesen door verschillende hijskranen na meerdere incidenten. 'Natuurlijk vinden we het niet leuk dat onze vloer te zien was', geeft Marko toe bij Motorsport.com. Wel bagatelliseert de Red Bull-adviseur de ernst van de situatie. 'Oké, de vloer is heel erg belangrijk, maar als je niet alle andere delen van de auto en de achterliggende concepten hebt, dan is het nog niet zo makkelijk om de boel te kopiëren.'

Marko weet dat het team van Adrian Newey niet alleen naar de vloer heeft gekeken. De RB19 werkt als geheel uitstekend, waardoor de Oostenrijkse renstal nu van een dominante periode kan genieten. 'Het is ook niet alleen de vloer. Die vloer moet bijvoorbeeld goed samenwerken met de voorvleugel en de achterkant van de auto. Het gaat om al die dingen samen en dat maakt het veel complexer dan alleen de vloer.'

Marko: 'Mercedes-auto hing nog veel langer in de lucht'

De RB19 was afgelopen weekend niet de enige auto van de topteams die van het circuit werd gehesen. Zo crashten ook Carlos Sainz en Lewis Hamilton in de vrije trainingen. Marko zag echter dat de crash van Pérez meer nieuwsgierigheid opwekte bij de fotografen. 'De Mercedes-auto hing nog veel langer in de lucht dan die van ons. Alleen was niemand daar zo in geïnteresseerd als dat ze in onze auto waren.' Zelf was het team van Red Bull ook niet echt geïnteresseerd in de auto van Mercedes, aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws