Formule 1 onthult bochtige lay-out Jeddah Street Circuit Formule 1
Formule 1

Formule 1 onthult bochtige lay-out Jeddah Street Circuit

Formule 1 onthult bochtige lay-out Jeddah Street Circuit

De Formule 1 heeft bekendgemaakt hoe het Jeddah Street Circuit eruit gaat zien. Op de officiële website van de raceklasse zijn beelden te zien van het circuit waar begin december de Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt georganiseerd.

Zoals bekend wordt de race verreden op een stratencircuit in miljoenenstad Jeddah. Met een lengte van 6175 meter en 27 bochten is de baan na Spa-Franchorchamps de één-na-langste baan op de Formule 1-kalender. Verwacht wordt dat de gemiddelde snelheid over één ronde zo'n 250 kilometer per uur is.

Dat komt mede door de snelle bochten die het Jeddah Street Circuit kent. Op het eerste oog is het circuit een mengelmoes van andere banen. Zo is er een sectie met enkele s-bochten die erg aan Suzuka doet denken. De eerste sector daarentegen kent een aantal langzamere bochten.

Brawn: 'Hebben nauw samengewerkt met Tilke en de organisatie'

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is verheugd met de onthulling van de lay-out van het Jeddah International Circuit. 'We hebben nauw samengewerkt met het team van Tilke (circuitontwerper, red.) en de organisatie om zeker te zijn van spectaculaire wiel-aan-wiel-actie. Het design brengt het beste van een modern straatcircuit, maar heeft ook snelle, vloeiende bochtensecties die het inhalen zullen bevorderen.' (foto: Robin Chrystie)

Check hier de lay-out van het Jeddah Street Circuit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws