Formule 1 toont financieel herstel: 'Dit seizoen is nu al legendarisch' Formule 1
Formule 1

Formule 1 toont financieel herstel: 'Dit seizoen is nu al legendarisch'

Formule 1 toont financieel herstel: 'Dit seizoen is nu al legendarisch'

Het financiële herstel van de Formula One Group zet zich door. De coronapandemie zorgde vorig seizoen voor een flinke financiële klap, doordat fans bijvoorbeeld niet naar de circuits toe konden. In het derde kwartaal van 2021 boekte de sport een winst van ongeveer 69 miljoen euro. Formule 1-CEO Stefano Domenicali is dan ook lyrisch tegenover Motorsport.com. 'Het Formule 1-circus draait weer op volle toeren.'

Vorig jaar werden de eerste races van het seizoen pas gehouden in het derde kwartaal. Toen organiseerde de sport tien races in de maanden juni tot en met september. Ondanks de hoeveelheid Grands Prix leed de Formule 1 over die periode een verlies van ongeveer negentig miljoen euro. Over dezelfde periode dit jaar werden er zeven races verreden.

Desondanks boekt de Formule 1 weer winst. Dat komt in de eerste plaats door de primaire inkomstenbronnen. Tijdens de zeven races die in het derde kwartaal verreden zijn was publiek aanwezig, waardoor de inkomsten van racepromotie weer flink is gestegen. Tijdens deze weekenden konden ook de Paddock Clubs zich huisvestten, waardoor de omzet over het derde kwartaal met 12 procent steeg naar ongeveer 579 miljoen euro.

Domenicali kijkt uit naar laatste vijf races

Domenicali is louter positief over het goede nieuws. De Formule 1-CEO ziet niet alleen de financiën weer terug op niveau komen, ook ziet Domenicali dat er op hoog niveau geracet wordt. 'Dit seizoen is nu al legendarisch door alle prachtige gevechten. We kijken uit naar de Grands Prix in Mexico en Brazilië, om vervolgens af te sluiten in het Midden-Oosten. We verheugen ons nu al op volgend seizoen met 23 races', eindigt Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws