García wil haar ultieme droom waarmaken: 'De Formule 1 bereiken' Formule 1
Formule 1

García wil haar ultieme droom waarmaken: 'De Formule 1 bereiken'

García wil haar ultieme droom waarmaken: 'De Formule 1 bereiken'

Marta García werd afgelopen maand in Austin de eerste kampioen van de nieuwe F1 Academy-klasse, en de 23-jarige Spaanse krijgt voor volgend seizoen een volledig gesponsord zitje in het Formula Regional European Championship, waar ze meteen voor topteam Prema mag rijden, en zo de opvolger wordt van het grootste Mercedes-talent uit de opstapklassen.

García kwam eerder al uit in de W Series en behoorde daar ook al tot de toppers. In de F1 Academy maakte ze haar favorietenstatus waar. 'De F1 Academy levert goed werkt en heeft mij een kans geboden om in de Formula Regional te rijden, dat is een goede stap voor mij', zegt García in een interview met Motorsport.com. De Spaanse zal bij topteam Prema de vervanger zijn van Andrea Kimi Antonelli, het Mercedes-talent dat na zijn titel de overstap maakt naar het Formule 2-team van Prema.

Het is dan ook niet gek dat García blij is met haar plekje in de Formula Regional, gesponsord door F1 Academy. 'Dat betekent dat het werk dat ze leveren geweldig is. Ze proberen om ons in de de hogere lagen van de autosport te krijgen. Het is mijn ultieme doel om de Formule 1 te bereiken. Dat is niet makkelijk, maar ik blijf hard werken, zoals ik de afgelopen jaren al gedaan heb, en probeer om mijn doel te verwezenlijken. Nu moeten we hard werken met het volgende hoofdstuk voor de deur. De Formula Regional is een zwaar en ingewikkeld kampioenschap, dus we hebben veel werk te verzetten.'

Formule 1-coureurs volgen García met interesse

García werd in oktober kampioen op het Circuit of the Americas, waar de F1 Academy in het voorprogramma van de Formule 1 zat, en dus kwamen er verschillende coureurs langs om García met haar titel te feliciteren, waaronder zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. 'Ik heb altijd al tegen Lewis opgekeken. Hij is een geweldige coureur, en het feit dat hij me opwachtte om me te feliciteren toen ik uit de auto stapte, zal ik nooit vergeten. Hij is een van mijn favoriete coureurs in de Formule 1 en het was geweldig om hem te zien. Het is fantastisch dat Formule 1-coureurs de F1 Academy steunen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws