Gasly: 'Denk niet dat we vooraan het middenveld gaan rijden' Formule 1
Formule 1

Gasly: 'Denk niet dat we vooraan het middenveld gaan rijden'

Gasly: 'Denk niet dat we vooraan het middenveld gaan rijden'

Pierre Gasly blikt tevreden terug op de seizoenstart van AlphaTauri. Men moest vanuit de STR14 een competitieve auto zien te vormen. Gasly legt bloot waar het bij de STR14 aan ontbrak en licht toe hoe de Italiaanse renstal er nu voor staat.

'Het is niet alsof we een groot zwaktepunt hebben, ik denk dat het de auto in zijn algemeenheid is. Je wil altijd meer downforce, zodat je meer grip hebt op lage snelheden', zo opent de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

Vorig jaar wist Gasly in de STR14 een podium te pakken in Brazilië, een uitstekende prestatie. Desalniettemin denkt hij dat het Toro Rosso-model wat miste: 'Ik denk niet per se dat er iets mis was met de STR14, maar we zoeken downforce. Dat zal het hele jaar door het verhaal zijn, niet alleen voor ons.'

AlphaTauri boekt al progressie

Gasly merkt ook op dat zijn team nu al positieve aanpassingen heeft weten te maken aan het initiële ontwerp van de AT01, meldt RaceFans: 'Er zijn een paar plekken waarop we nu al weten dat we progressie geboekt hebben sinds Barcelona. We snappen de auto nu beter.'

'Ik denk echter niet dat wij vooraan het middenveld zullen rijden. Dat weten wij zelf ook. De andere teams hebben uitstekend werk verricht. Wij ook, maar het gaat pittig worden om eindklasseringen in de top tien te forceren', concludeert de AlphaTauri-coureur. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Bestel nu het nieuwe T-Shirt van Red Bull Racing!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws