Gasly bleef hard werken na Red Bull-demotie: 'Veel positieve momenten beleefd' Formule 1
Formule 1

Gasly bleef hard werken na Red Bull-demotie: 'Veel positieve momenten beleefd'

Gasly bleef hard werken na Red Bull-demotie: 'Veel positieve momenten beleefd'

Pierre Gasly is trots op wat hij heeft weten te bereiken nadat hij werd teruggezet naar Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.). De coureur kreeg in 2019 de kans om te rijden voor Red Bull Racing, maar daar wist hij niet te imponeren. Sinds dat moment heeft de enkelvoudig racewinnaar enkele geweldige resultaten weten te behalen in een mindere auto. Naar eigen zeggen heeft Gasly die momenten waar weten te maken door keihard te blijven werken, ondanks dat mensen niet meer in hem geloofden.

Drie jaar geleden kreeg Gasly te horen dat hij vervangen zou worden door Alexander Albon. Toch heeft hij zijn droom levend weten te houden. 'Sinds dat moment heb ik gewonnen in Monza, stond ik op het podium in Brazilië, en natuurlijk stond ik vorig jaar ook op het podium in Baku', zegt de AlphaTauri-rijder bij My big break-podcast. 'Er zijn dus heel veel positieve momenten geweest na die situatie. Het heeft me heel erg veel motivatie gegeven en ik heb heel erg veel werk verzet.'

'Ik ben heel erg blij met wat ik heb weten te bereiken, want veel mensen dachten dat het over was voor mij', vervolgt de AlphaTauri-rijder. 'Dat is echter niet hoe ik in elkaar zit. Ik heb altijd gevochten voor de dingen die ik wil en ik ben gewoon simpelweg niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten.' Het is inmiddels duidelijk geworden dat de coureur ook in 2023 voor de Italiaanse renstal zal rijden. Daar hoopt hij zich verder te ontwikkelen en de interesse te wekken van één van de topteams.

Gasly blijft realistisch

Gasly weet dat hij hard moet blijven werken om zijn droom uiteindelijk waar te maken. 'De Pierre die ik vandaag ben is beter dan de Pierre die ik drie jaar geleden was, maar slechter dan de Pierre die ik in drie jaar zal zijn. Zo werkt het gewoon en ik weet dat mijn tijd nog zal komen.' Het doel van de Fransman is dan ook nog niet veranderd, ondanks de tegenslag die hij te verwerken heeft gehad. 'Ik wil wereldkampioen worden, dus ik moet gewoon aan de slag', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws