Geen ontslaggolf bij Ferrari: 'Dit is pas de eerste echte misstap dit seizoen' Formule 1
Formule 1

Geen ontslaggolf bij Ferrari: 'Dit is pas de eerste echte misstap dit seizoen'

Geen ontslaggolf bij Ferrari: 'Dit is pas de eerste echte misstap dit seizoen'

Mattia Binotto snapt niet waarom men verlangt dat enkele mensen aan de pitmuur ontslagen worden. De teambaas van Ferrari zag dat zijn werknemers voor het eerst dit seizoen een grote fout maakten qua strategie. Binotto vindt dat hij zijn team bij elkaar moet houden om samen de plooien glad te strijken en te werken richting het einddoel. Op korte termijn hoopt de Italiaan dat de renstal klaar zal zijn voor de Grand Prix van België.

Tijdens de Grand Prix van Hongarije was iedereen verbaasd dat Charles Leclerc overstapte op de hards. Men verwacht dat het de kop zal kosten van een aantal werknemers, maar bij Ferrari zien ze dit anders. 'Er is niets dat we moeten veranderen aan de pitmuur', zegt Binotto stellig bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Andere teams houden dezelfde mensen aan boord na een fout en tien jaar later winnen ze het kampioenschap. Ik snap niet dat wij na elke fout mensen moeten ontslaan. We hebben een sterke basis, maar we moeten alleen nog wat beter worden.'

Binotto: 'We hadden meer verwacht na vrijdag'

Ondanks het feit dat er geen mensen ontslagen zullen worden, ziet Binotto wel dat Ferrari een duidelijke strategische fout heeft gemaakt. De teambaas had een zege verwacht na de vrije trainingen. 'Deze race weegt heel erg mee, want gezien onze prestaties van vrijdag hadden we meer verwacht. We hebben een competitief pakket en onze concurrenten namen geen nieuwe dingen mee. Dit is de eerste echte misstap van het seizoen. Het is jammer, maar we moeten nu gewoon alles gaan begrijpen.'

Een verklaring heeft de Ferrari-teambaas echter nog niet. 'We waren niet voorbereid op een asfalttemperatuur van vijftig graden. Ik weet ook gewoon niet wat er voor de rest fout is gegaan.' Bij Ferrari hoopt men klaar te zijn voor de triple-header die volgt na de korte zomerstop. 'We hebben nog één week om alles te begrijpen en om uiteindelijk naar België te vertrekken zonder deze problemen', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws