Horner verbaast zich over uitspraak Binotto: 'Ik zou nooit zeggen dat we een één-twee pakken' Formule 1
Formule 1

Horner verbaast zich over uitspraak Binotto: 'Ik zou nooit zeggen dat we een één-twee pakken'

Horner verbaast zich over uitspraak Binotto: 'Ik zou nooit zeggen dat we een één-twee pakken'

Christian Horner hoopt niet op een herhaling van het afgelopen seizoen. De meeste Formule 1-fans hopen dat de titelstrijd tussen Red Bull Racing en Ferrari weer een stuk spannender wordt, maar de teambaas van de Oostenrijkse renstal schaart zich niet achter deze mening. Daarnaast hebben de uitspraken van Mattia Binotto hem weten te verbazen. De Ferrari-teambaas stelde dat het team voor een één-twee ging, iets wat Horner nooit zo hebben gezegd in zijn positie.

Max Verstappen wist afgelopen zondag tegen de verwachtingen in de Grand Prix van Hongarije te winnen. De Red Bull-coureur begon vanaf de tiende plek, nadat hij in de kwalificatie te maken kreeg met motorproblemen. Door strategische fouten bij Ferrari en een goede racepace wist Verstappen uiteindelijk titelconcurrent Charles Leclerc te verschalken. De Nederlander spinde even later, waardoor hij de leiding van de race verloor, maar deze wist hij binnen de kortste keren weer terug te veroveren.

Door de overwinning en de zesde plaats voor Leclerc heeft Verstappen zijn leiding in het kampioenschap uitgebouwd tot tachtig punten. Het titelgevecht is niet zo spannend als de strijd van vorig jaar, maar daar maalt Horner niet over. De Brit ziet Ferrari het liefst niet dichterbij komen. 'Er is geen greintje in mij dat dat wenst', wordt Horner geciteerd door Motorsport.com. 'Vorig jaar was het een zware strijd die 22 Grands Prix duurde. Dat hoef ik niet nog eens mee te maken.'

Horner: 'We richten ons op het hier en nu'

Na de Grand Prix van Frankrijk stelde Binotto dat Ferrari voor een één-twee ging op de Hungaroring. Na de matige prestatie van de Italiaanse renstal op Circuit Paul Ricard verbaasde Horner zich over deze uitspraak. 'Zelfs als we met een rondje voorsprong hadden gewonnen, was ik nog voorzichtig geweest. Ik zou nooit zeggen dat we in een volgende race eerste en tweede gaan finishen. Het draait meer om de manier waarop we racen. We richten ons op het hier en nu en bekijken het per race', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws