Ralf Schumacher: 'Red Bull had niet verwacht dat de eigen auto zo zou vliegen' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher: 'Red Bull had niet verwacht dat de eigen auto zo zou vliegen'

Ralf Schumacher: 'Red Bull had niet verwacht dat de eigen auto zo zou vliegen'

Ralf Schumacher denkt dat zelfs Red Bull Racing niet had verwacht dat zij de Grand Prix van Hongarije zouden winnen. Max Verstappen begon vanaf de tiende plek, maar door de uitstekende racepace van de RB18 en slechte strategische keuzes bij Ferrari wist de Nederlander als eerste over de streep te komen. Schumacher denkt niet dat het onmogelijk is voor Charles Leclerc om het gat naar Verstappen te dichten, maar hij stelt wel dat het onwaarschijnlijk is.

Verstappen stond op een zondag een heuse inhaalrace te wachten na een kwalificatie met enkele problemen. Op zondag stak Ferrari echter een helpende hand uit door een verkeerde strategische keuze te maken. Ik denk niet dat Red Bull die hulp had verwacht, maar ik denk ook niet dat ze erop hadden gerekend dat hun eigen auto zo zou vliegen', zegt Schumacher bij de Duitse tak van Sky Sports. 'De Red Bull-bolides waren allebei pijlsnel, maar Max was natuurlijk weer duidelijk beter.'

Schumacher ziet groot voordeel Verstappen

De strijd is voorlopig gegaan tussen Ferrari en Red Bull, maar Mercedes lijkt zich ook steeds meer te kunnen mengen in het gevecht vooraan. Hierdoor zou de Duitse renstal punten af kunnen pakken van Verstappen en Sergio Pérez. 'Zelfs als Mercedes Verstappen vooraan punten gaat afsnoepen van Red Bull, dan kan Verstappen nog niks gebeuren zolang hij voor Ferrari staat. Dat is waarom het zeer onwaarschijnlijk is dat Leclerc hem inhaalt, zeker als Ferrari het zo voor zichzelf verpest met de pitstops en de banden.'

Toch staat Verstappen nog allerlei dingen te wachten in de tweede seizoenshelft. Zo heeft Helmut Marko al aangegeven dat beide coureurs van Red Bull nog te maken gaan krijgen met een gridstraf. 'Er gaat nog veel gebeuren. Er moeten nog motoren worden vervangen, dus Max zal nog een keer van achteraan moeten beginnen. Aan de andere kant is dat ook geen probleem als het op een circuit gebeurt dat hem ligt', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws