Geen porpoising in de auto, maar in de planning: Mercedes kende een moeilijke testdag Formule 1
Formule 1

Geen porpoising in de auto, maar in de planning: Mercedes kende een moeilijke testdag

Geen porpoising in de auto, maar in de planning: Mercedes kende een moeilijke testdag

Voor Mercedes verliep de tweede testdag op Bahrein niet helemaal soepel. De middagsessie moest vroegtijdig beëindigd worden vanwege een hydraulisch probleem in de W14. Daardoor kon George Russell het middagprogramma niet afronden. Lewis Hamilton wist in de ochtend wel de planning af te ronden, al had hij last van de hitte. Bij de Duitse renstal heersen op het moment dus gemengde gevoelens.

Hamilton registreerde tijdens de ochtendsessie 72 rondes over het Bahrain International Circuit, al maakten de warmere omgevings- en baantemperaturen de omstandigheden lastig, waarbij het team zich concentreerde op het begrijpen van de algehele balans van de bolide. 'Het was een moeilijke ochtend. De hete temperaturen maakten het een uitdaging met oververhitte banden, zoals we hier in Bahrein vaak zien', begint de zevenvoudig wereldkampioen in een persbericht.

'We hebben ons schema betreffende de runs echter doorlopen en het was goed om die kilometers te maken', gaat de Brit verder. 'Iedereen werkt ongelooflijk hard, blijft gefocust en we ontdekken alles wat we kunnen over de W14. We hebben veel werk gepland voor de laatste dag van de wintertests morgen', laat Hamilton weten. Aangezien de sessie vroegtijdig eindigde voor de Duitse renstal, valt er morgen wat in te halen. De 38-jarige zal de middagsessie op de zaterdag gaan verrijden.

'Laatste dag van de wintertest maximaliseren'

Russell nam de W14 na de lunch op vrijdag over en mocht de sessie aanvangen met de aerorake op de auto. Terwijl de schemering viel maakte een probleem met de hydrauliek een voortijdig einde aan de dag van het team tijdens Russell zijn eerste longrun. Met 26 ronden onder zijn riem en nog 90 minuten te gaan in de sessie moest Russell de auto parkeren. 'Helaas hadden we vanmiddag een hydraulisch probleem. Dat heeft ons wat runs gekost', legt Russell uit.

'Hoewel we niet ons volledige programma hebben voltooid, hebben we gedurende de dag een aantal interessante dingen in de gegevens ontdekt', stelt de jongere Brit. 'Dat is positief en we zullen deze van de ene op de andere dag analyseren om rondetijd te vinden. We hebben nog niet alles ontgrendeld in de W14 en iedereen werkt er hard aan om dit te doen en onze laatste testdag op zaterdag te maximaliseren', sluit de 24-jarige af. Russell mag op de zaterdagochtend als eerste weer in de auto kruipen.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws