Russell moet noodgedwongen Mercedes W14 parkeren tijdens tweede F1-testdag Formule 1
Formule 1

Russell moet noodgedwongen Mercedes W14 parkeren tijdens tweede F1-testdag

Russell moet noodgedwongen Mercedes W14 parkeren tijdens tweede F1-testdag

George Russell is tijdens de middagsessie van de tweede testdag in Bahrein stilgevallen. De Mercedes-coureur moest zijn auto noodgedwongen parkeren aan de binnenkant van de exit van bocht tien. Kijkend naar het scherm op zijn stuur lijkt het op een hydraulisch probleem. Het stilvallen levert een rode vlag op.

De problemen van Russell begonnen op basis van de live beelden vanuit Bahrein al aan het einde van de eerste sector. Vanaf dat punt moest de 25-jarige Engelsman plotseling langzaamaan rijden, waarna hij zijn auto uitkomend van bocht tien besloot te parkeren. Russell stapte uit en liet de W14 achter op de baan. Nu is het aan de marshals om de auto uit de weg te krijgen en terug te brengen naar de pitstraat.

Op het stuur van de W14 van Russell viel op dat er hydraulic failure stond weergegeven. Het complete schakelsysteem leek namelijk niet meer te werken, omdat er niet voorbij de vierde versnelling werd geschakeld. Voor het stilvallen sprak de jonge Engelsman over de boordradio nog over een gebrek aan vermogen, waardoor hij de auto niet terug kon brengen naar de pitstraat.

Weinig indrukwekkende dag van Russell en Mercedes

Russell lag op het moment dat hij stilviel op een weinig indrukwekkende dertiende plaats. Het programma van Mercedes voor de middagsessie leek er duidelijk op dat er geen pogingen werden gedaan tot snelle ronden. Dat had nog later in de sessie kunnen komen, maar met het stilvallen van de auto wordt dat een stuk ingewikkelder. De rondetijd van Russell, een 1:33,654, was twee seconden langzamer dan de snelste tijd van Max Verstappen.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws