F1-testdag 3 middagsessie | Pérez zet toon in Bahrein, Mercedes en Ferrari moeten aan de bak Formule 1
Formule 1

F1-testdag 3 middagsessie | Pérez zet toon in Bahrein, Mercedes en Ferrari moeten aan de bak

F1-testdag 3 middagsessie | Pérez zet toon in Bahrein, Mercedes en Ferrari moeten aan de bak

Sergio Pérez heeft de middagsessie van de derde en laatste testdag in Bahrein afgesloten met de snelste tijd. De Red Bull-coureur noteerde een 1:30.305 op de C4-band en was ruim drie tienden sneller dan Lewis Hamilton op de C5-band. Daarmee was deze tijd ook meteen sneller dan de poletijd van vorig seizoen. Daarnaast viel op dat het Carlos Sainz maar niet lukte om de snelste tijd van Charles Leclerc in de ochtend te verbeteren.

In de middagsessie waren er welgeteld zeven wissels van rijders. Alleen Pérez, Alexander Albon en Valtteri Bottas mochten hun stoeltje opnieuw opzoeken vanuit de ochtend. Met de wissel tussen Nyck de Vries en Yuki Tsunoda waren er geen Nederlanders meer op het circuit voor het slotstuk van deze testdagen. Kevin Magnussen dook als eerste naar buiten tijdens de belangrijke laatste sessie, gevolgd door Sainz en Lando Norris.

Het was dan ook de eer aan Magnussen om de eerste tijd neer te zetten van deze middagsessie, en dat doet de Haas-coureur met een tijd van 1:35.522. Op dat moment was dat goed voor de negende plaats. Daarna kwam Hamilton de baan op, maar de Brit opende in een 1:39.339. Eigenlijk is de conclusie dat niemand echt snel gaat, maar daar zal verandering in komen als de zon ondergaat.

Hamilton heeft zijn momentjes

Wat vooral opviel aan het begin van de sessie is dat de W14 van Hamilton zijn momentjes blijft houden. De auto van de Mercedes-coureur stapte een paar keer uit en in de laatste bocht schoot hij ook even van de baan. Dat gebeurde ook al in de eerdere twee testdagen in Bahrein. Zo vlak voor de start van het nieuwe seizoen, heeft het Duitse team geen probleemloze auto.

Een eerste serieuze tijd werd zo'n anderhalf uur na het begin van de sessie neergezet door Sainz. Met een 1:31,162 kwam de Spanjaard al dichtbij de tijd die Leclerc in de ochtend had neergezet. Het scheelde een tiende, maar Sainz had wel een paarse laatste sector. Niet veel later was er ook een klein lichtpuntje bij Mercedes, waar Hamilton wist op te klimmen naar de zesde plaats met een 1:32.147.

Vanaf dat moment begon de spanning meer toe te nemen, want de zon ging langzaam onder. Allereerst was het Sainz die een poging deed om de tijd van Leclerc te verslaan, maar wederom kwam hij net tekort, zo'n twaalf duizendsten. Ook Hamilton, die nog altijd niet helemaal lekker over de baan reed, wist wel zijn tijd te verbeteren. Pérez leek ook op weg naar een betere tijd op de C4-band, maar werd in sector drie gehinderd door Sainz.

Stuivertje wisselen tussen Pérez en Hamilton

Met nog ruim een uur in deze sessie, besloot Hamilton om de C5-band onder zijn auto te laten monteren. Daarmee sprong de Mercedes-coureur direct naar de eerste plaats met een rondetijd van 1:30,781. Toch weet Pérez op de C4-band een stapje sneller te gaan dan Hamilton. De Mexicaan noteerde een 1:30,616, ruim anderhalve tiende sneller. Terwijl Hamilton weer wat tijd wist te verbeteren, ging ook Pérez weer sneller door een 1:30,305 te noteren. Het gat bedroeg zo'n drie tienden.

Ondertussen wist Bottas zich naar de top drie te rijden, met nog een halfuur op de klok. De Fin reed een tijd van 1:30,827 op de C5-band en was dus een halve seconde langzamer dan Pérez. In het laatste kwartier kwam er nog een ingelaste virtual safety car, gevolgd door een rode vlag. De sessie werd afgesloten met een formation lap en een aantal proefstarts. Daardoor was er geen bedreiging meer voor de snelste tijd van Red Bull.

Ondanks dat Hamilton de testdagen als tweede wist af te sluiten, zal Mercedes de nodige zorgen hebben met de W14. Ook Sainz wist met de Ferrari niet in de buurt te komen van de tijd van Pérez. Sterker nog, zijn tijd bleef langzamer dan de eerdere gereden tijd van Leclerc in de ochtend. Waar de topteams zich vooral zorgen om zullen maken, is de snelheid die Red Bull de afgelopen drie dagen heeft laten zien. Over een week staat het eerste raceweekend op het programma, in Bahrein.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws