Geldkas Aston Martin nog lang niet leeg: 'Nog heel wat budget om door te ontwikkelen' Formule 1
Formule 1

Geldkas Aston Martin nog lang niet leeg: 'Nog heel wat budget om door te ontwikkelen'

Geldkas Aston Martin nog lang niet leeg: 'Nog heel wat budget om door te ontwikkelen'

Na een ijzersterke start van het 2023-seizoen moest Aston Martin tijdens de afgelopen Grand Prix-weekenden een stapje terug doen. Het Britse team maakt zich echter geen zorgen en performance director Tom McCullough stelt dat er nog voldoende budget is om de AMR23 van flink wat updates te voorzien in het restant van het seizoen.

Aston Martin begon uitstekend aan het seizoen, in de eerste acht races mocht de nieuwe aanwinst Fernando Alonso maar liefst zesmaal het podium beklimmen. Maar de tijdens de laatste GP's is Aston Martin de aansluiting met de absolute top enigszins kwijtgeraakt. De Britse constructeur lijkt in de ontwikkelingsstrijd tekort te komen op de teams van Mercedes, Ferrari en McLaren, maar bij Aston Martin maakt men zich totaal geen zorgen. Volgens McCullough is de renstal van eigenaar Lawrence Stroll ook nog lang niet klaar met het doorontwikkelen van de AMR23.

'We hebben dit seizoen al veel verbeterd en hebben nog heel wat budget om door te ontwikkelen', laat McCullough aan Motorsport.com weten. 'Dat is ons doel van dit seizoen, we introduceren nog een aantal updates voor de strijd in het kampioenschap. Op een gegeven moment moet je wel de stap naar de 2024-auto zetten, maar nu kunnen we ons nog op beide bolides focussen. Wat we dit jaar leren, kan namelijk ook voor volgend jaar handig zijn. Of het nou voor de CFD, windtunnel of mechanica is.'

Moeilijke races juist een zegen voor Aston Martin

De mindere vorm is volgens McCullough niet enkel negatief, want er zit namelijk ook een goede kant aan. De Brit is van mening dat de mindere optredens juist de zwaktes van de AMR23 heeft aangetoond en dus weet het team precies waaraan het moet werken. 'Elke keer als we een update meenamen, dan verbeterde dat niet alleen de basis van de auto, maar ook het gebied waarvoor de update is gebouwd', vertelt hij. 'Wanneer we iets nieuws op de auto hebben dan laat dat zien of het net zo werkt als in de simulaties en de andere tools die we in de fabriek hebben. Daarbij moeten we ook rekening houden met het karakter van de verschillende circuits.'

Dat was volgens de Brit bijvoorbeeld goed te zien in Montreal. 'De auto was daar best goed, we vochten daar voor de tweede plek. Die baan is echter een compleet anders dan de rest van de kalender. Wij moeten leren hoe de auto het op andere banen doet', zegt McCullough die denkt dat Aston Martin de doorontwikkelde AMR23 goed begrijpt. 'Ik denk dat we het doorhebben. Ik geloof dat de aankomende upgrades onze auto verbeteren op de gebieden waar we nu nog te langzaam zijn. Vanaf Zandvoort komen er meer updates, net zoals we het hele seizoen al laten zien', klinkt hij strijdvaardig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws