'Gematigde snelheid Verstappen forceert Red Bull tot tweestopper met Pérez' Formule 1
Formule 1

'Gematigde snelheid Verstappen forceert Red Bull tot tweestopper met Pérez'

'Gematigde snelheid Verstappen forceert Red Bull tot tweestopper met Pérez'

Max Verstappen is van invloed geweest op de snelheid en daarmee bandenmanagement van Sergio Pérez, zo schrijft Mark Hughes voor The Race. De Nederlander zorgde goed voor zijn banden vooraan het veld en hoefde niet sneller te gaan dan nodig was. Met Pérez achter hem op een andere strategie werden de kansen van de Mexicaan op P2 in het kampioenschap alsmaar kleiner.

Rond het middengedeelte van de Grand Prix van Abu Dhabi zat Pérez - naar eigen zeggen - klem achter Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen dicteerde de snelheid en reed met zijn éénstopper net snel genoeg om de boel achter hem niet volledig op te stoppen. Red Bull Racing was echter niet van plan om Verstappen aan de kant te zetten voor Pérez, die in feite sneller was.

Pérez reed alleen op een tweestopper en moest wel sneller gaan om die strategie te laten werken. Immers: hij ging veel sneller door zijn banden heen dan Verstappen of Charles Leclerc, die er uiteindelijk vandoor ging met de tweede plaats in het kampioenschap. Pérez moest op noodgedwongen op 2,5 seconden achterstand van zijn teamgenoot zitten, wilde hij zijn banden heel houden.

Pérez benadeeld door eigen bandenmanagement

Zijn vroege pitstop zorgde er weliswaar voor dat hij in niemandsland zat qua strategie en Leclerc was inmiddels in het strategievenster gekomen van de 32-jarige. Door de gematigde snelheid van Verstappen werd Red Bull tot een keuze gedwongen en werd Pérez voor een tweede keer naar binnengehaald. Een éénstopper werd nog overwogen, maar gezien hoe snel de mexicaan door zijn banden ging, was dat praktisch onmogelijk.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws