Brown pleit voor straf voor veroorzakers rode vlag: 'Je verpest de ronde van anderen' Formule 1
Formule 1

Brown pleit voor straf voor veroorzakers rode vlag: 'Je verpest de ronde van anderen'

Brown pleit voor straf voor veroorzakers rode vlag: 'Je verpest de ronde van anderen'

Zak Brown, de CEO van McLaren, en Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, vinden het een goed idee dat coureurs na het veroorzaken van een rode vlag, een straf krijgen. Het onderwerp kwam in opspraak na verhalen van de crash van Sergio Pérez tijdens de kwalificatie in Monaco. Door de crash kon hij voor zijn teamgenoot Max Verstappen blijven en kregen anderen niet de kans om nog een snelle rondetijd neer te zetten.

Brown ziet het idee van een straf na het veroorzaken van zo'n situatie wel zitten. 'Ze doen het al in andere kampioenschappen, dat je je snelste ronde van de sessie kwijtraakt', begint de CEO tegenover Motorsport.com. 'Alle coureurs doen over het algemeen een run met één snelle ronde, dus dit zou een rijder straffen. Of het nou met opzet was of niet, je verpest wel de ronde van anderen.'

Ook in Brazilië kwam er een rode vlag tijdens de kwalificatie, veroorzaakt door George Russell. Voor de Brit kwam het goed uit, want daardoor kon hij vanaf de derde positie starten. Zo'n straf zou volgens de CEO van McLaren dus een heel goed idee zijn. 'Volgens mij is het een eenvoudige oplossing, die meteen geïmplementeerd kan worden', eindigt de Amerikaan.

Krack: 'Het is vrij makkelijk om iemand te beschuldigen'

De teambaas van Mercedes schaart zich achter de uitspraken van Brown. 'Ik ben het met Zak eens dat dit een goed idee is', begint de Oostenrijker. 'Als ik me niet vergis, is dit er al in de Formule E, dat je snelste ronde wordt afgepakt. Het is dus iets dat we kunnen implementeren', laat Wolff weten.

Toch vindt niet iedereen het een goed idee. 'Ik zie het niet zo zwart/wit', vertelt Mike Krack, de teambaas van Aston Martin. 'We moeten het echt per geval beoordelen. Misschien moeten we naar het Sporting Advisory Committee gaan en kijken naar vergelijkbare situaties in de afgelopen tien jaar. Het is namelijk vrij makkelijk om iemand te beschuldigen, terwijl het achteraf niet klopt. Het klinkt misschien simpel om te implementeren, maar ik denk dat het lastig wordt om uit te voeren.'

Ook Laurent Rossi, de CEO van Alpine, vindt een straf na het veroorzaken van een rode vlag niet per definitie een goed idee. 'Misschien zou je de sessie met één of twee ronden kunnen verlengen', is het idee van de Fransman. 'Op die manier kunnen anderen hun ronde afmaken, terwijl de veroorzaker dat niet kan. Ik weet het niet, maar het zou ook een idee kunnen zijn. Maar zoals Mike al zei: het moet uitgebreid worden onderzocht. We moeten niet te snel een coureur of team beschuldigen', concludeert Rossi.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws