Gené over pole-winst ratio Leclerc: 'Dat ligt echt niet aan hem' Formule 1
Formule 1

Gené over pole-winst ratio Leclerc: 'Dat ligt echt niet aan hem'

Gené over pole-winst ratio Leclerc: 'Dat ligt echt niet aan hem'

Marc Gené stelt dat Ferrari ietwat teleurgesteld is met de tweede plaats van Charles Leclerc in de Grand Prix van Las Vegas. Volgens de Spanjaard, die officieel nog altijd als testrijder verbonden is aan het Italiaanse team, had de Monegask opnieuw pech en of misschien had Max Verstappen juist wel geluk. Een overwinning had er in de straten van de gokhoofdstad volgens Gené absoluut ingezeten, maar het mocht niet zo zijn.

Ferrari maakte afgelopen weekend in Las Vegas een uitstekende indruk en de Italiaanse grootmacht kon het Red Bull Racing behoorlijk moeilijk maken. Leclerc mocht van poleposition starten, maar wist deze uiteindelijk opnieuw niet om te zetten in een zege. Volgens Gené had de Monegask de zege echter wel verdiend.

Gené geloofde oprecht in de kansen van Leclerc, maar het mocht afgelopen weekend gewoon niet zo zijn voor Ferrari, dat Red Bull voor de twintigste keer in 2023 zag zegevieren. 'Ik heb net met Charles (Leclerc, red.) gesproken en dat is ook waarom we wat teleurgesteld zijn', begint hij in de F1 Nations-podcast. 'We hebben niet gewonnen, maar we hebben wel alles juist gedaan. Het probleem met Carlos (Sainz, red.) speelde natuurlijk ook een rol en dat hielp niet mee. Ook de safety car kwam op het verkeerde moment voor ons.'

Leclerc wacht in 2023 nog altijd op zijn eerste overwinning en opnieuw kon hij een poleposition niet omzetten in een overwinning. 'Als je naar de statistieken kijkt, dan zijn 23 polepositions en vijf overwinningen natuurlijk niet geweldig, maar dat ligt echt niet aan hem', wil Gené wel benadrukken. 'Hij beschikt over een auto, die goed is in de kwalificatie, maar minder is in de race. Hij had het geluk zondag niet aan zijn zijde. Je kan zeggen dat Charles zondag pech had of dat Max (Verstappen, red.) juist geluk had. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de impact van het contact tussen Max en (George, red.) Russell. Zijn auto was niet eens beschadigd, het zat hem allemaal mee.'

Strijd om P2 in constructeurskampioenschap

Hoewel Ferrari niet won in Las Vegas deed het team wel goede zaken in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. De Italiaanse renstal verkleinde het gat naar Mercedes van 22 naar vier punten en dus is alles nog mogelijk voor Ferrari. Ook Gené is zich daarvan bewust en hij verwacht komend weekend een spannende strijd tussen beide teams. De 49-jarige durft echter geen favoriet aan te wijzen.

'Ik denk niet dat het circuit in het voordeel is van één van beide teams', zegt de Spanjaard. 'Mercedes heeft het daar in het verleden weliswaar goed gedaan, maar het momentum ligt bij ons. Ik denk dat beide teams aan elkaar gewaagd zullen zijn en het zal spannend worden', voorspelt Gené.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws