Giovinazzi vertrekt bij Alfa Romeo na 2021 Formule 1
Formule 1

Giovinazzi vertrekt bij Alfa Romeo na 2021

Giovinazzi vertrekt bij Alfa Romeo na 2021

Antonio Giovinazzi moet gedwongen een punt zetten achter zijn Formule 1-carrière na het huidige seizoen. De Italiaan krijgt geen contractverlenging bij de Zwitserse renstal, wat betekent dat hij in 2022 zonder stoeltje komt te zitten. Zodoende nadert het einde van zijn termijn binnen de sport. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet duidelijk.

Er werd al lange tijd vermoed dat Giovinazzi geen contractverlenging aangeboden zou krijgen. De afgelopen weken spatte de frustratie er bij de Italiaan vanaf in de races en ook zijn de resultaten er in 2021 simpelweg niet naar om een extra jaar in de sport te rechtvaardigen. Giovinazzi debuteerde in 2017 in de koningsklasse, om in 2019 definitief een stoeltje toegewezen te krijgen. Na 2021 keert hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug.

Alfa Romeo moet nu een vervanger presenteren voor de vertrekkende coureur. Wie dit wordt, is tot op heden nog niet duidelijk. Wel is er in de Zwitserse media recentelijk vermeld dat Guanyu Zhou definitief een intrede zal maken in de Formule 1 bij Alfa Romeo. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het team dit ook definitief bekend maakt.

Moeilijk afscheid van Giovinazzi

Frederic Vasseur, teambaas van de renstal uit Hinswil, heeft bij Formula 1 gereageerd op het vertrek van Giovinazzi, die maar liefst zestig Grands Prix verreed voor het team: 'Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van een coureur, met name bij Antonio, die zo lang deel uitgemaakt heeft van het team.'

'We zullen terugdenken aan de goede tijden die we samen meegemaakt hebben en de lessen die we geleerd hebben in de moeilijkere tijden. Wij zijn daardoor als team gegroeid. We wensen Antonio het beste in de toekomst na het 2021-seizoen. Tot die tijd hebben we nog drie races om het jaar sterk af te sluiten', concludeerde de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws